Тренировки за…мозъка

5 основни дейности, които ще направят мозъка ви по-здрав

04.08.2016

Нашият мозък е най-важната част от тялото ни. Той е този, който ни прави това, което сме и не можем да живеем без него. Повечето от нас обичат да се грижат за добрия си физически вид, но често пренебрегваме психичното си здраве. Ето защо с тази публикация реших да Ви представя пет основни дейности, които ще помогнат на мозъка да бъде по-здрав.

Тренировки за…мозъка – да се погрижим за тази толкова важна част от нашето тяло

1.. Ние сме това, което ядем

Първото нещо, което трябва да знаете за мозъка е, че е съставен от 60 процента мазнини. Това означава, че колкото повече добри мазнини можем да погълнем, толкова по-добре ще бъде за здравето на мозъка ни. Може да си набавите нужните от сурови ядки например.

2.. Общувайте по-често и по-интезивно

Смехът държи доктора далеч, казват хората. Да бъдеш около хубава компания е чудесен начин да поддържаш мозъка си здрав. Когато се смеем и се усмихваме се чувстваме много по-добре.

В проучване на 2,249 жени от Калифорния, публикувано в американското списание за обществено здраве, изследователи съобщават, че по-възрастните жени, които поддържат интезивни социални контакти намаляват риска от деменция.

3.. Научете нов език

Изучаването на нов език може да предотврати или забави болестта на Алцхаймер и деменцията до 4, 5 години. Това е далеч по-мощен начин и от най-добрите лекарства, които могат да забавят симптомите само за около 6-12 месеца.

Тренировки за...мозъка

Научете нов език

4.. Поизпотете се

Професор по психология в университета на Вашингтон в Сейнт Луис, след редица проучвания установява, че комбинираните тренировки (аеробни и силови упражнения), подобряват и здравето на мозъка.

5.. Планове за бъдещето

Независимо дали сте на 25 или вече сте в пенсионна възраст, поддържането на желанието за живот и мотивацията за изпълняването на дадена цел, е необходимост за да поддържате мозъка си по-силен.

Продължавайте да се усъвършенствате, да развивате нови умения и никога не спирайте да се учите. Така ще си гарантирате един пълноценен живот!

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP.
Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.