Три вида комуникатори, показващи какъв лидер сте

Начинът, по който общувате, показва какъв лидер сте

17.07.2013

Много е важно как комуникирате с хората и какъв подход избирате. Отегчително и непрофесионално или атрактивно и стимулиращо? Как вие общувате с хората? Как бихте искали те да общуват с вас? Вижте трите основни типа комуникатори, според инструктора по комуникация Кармайн Гало:

Начинът, по който комуникирате, показва какъв лидер сте:

1. Празно слово – някои ръководители смятат, че няма нужда да вдъхновяват служителите си, и че това е част от работата на някой друг. Кой е този „друг“, никой не знае. Съвещанието или бизнес срещата протича, защото просто трябва да протече, без никакъв стимул или креативност. Просто да се отбележи в календара, че е минало. Нарежда ви какво иска от вас, показва, че е ваш шеф и нищо повече. Няма никаква друга цел, освен това да задържи работата с големия банков чек. Вместо да поеме нещата в свои ръце и да стимулира хората си, той прави точно обратното: изтощава ги и източва цялата им позитивна енергия. Той е нищо повече от представител на празното слово.

2. Посредствено слово – този човек е с една идея по-различен от представителя на празното слово. Той е загрижен за екипа си и иска да ги стимулира и сплоти, но няма нужните знания и качества да го направи. Комуникацията му с хората е пълна нула, а това му пречи да осъществи съответните му желания. Този тип хора са приятни за някой неделен, неангажиращ пикник, но нищо повече. Когато дойде понеделникът, всички ги избягват и чакат края на работната седмица, за да се отърват от тях.

Начинът, по който комуникирате, показва какъв лидер сте

Не бъдете лидери с посредствено слово

3. Вдъхновяващото слово – дойде и ред на нещо позитивно. Стигнахме до представителя на вдъхновяващото и атрактивно слово. Този човек е истински талант, а неговата комуникация с хората е на висше ниво. Той представя идеите и вижданията си по изключително атрактивен и ангажиращ начин и просто няма как да не му обърнете внимание и да се вслушате в думите му. Той може да промени целия ви мироглед и да ви накара да повярвате в нещо, което до този момент сте мислили за невъзможно. Това е лидер мечта. Той ви зарежда с енергия, стимулира ви, вдъхновява ви, помага ви да разрешите проблеми, за които до сега сте нямали решение. Той е винаги до вас и не излъчва ни най-малко негативна енергия. Той е просто носител на позитивизмa и положителната енергия.

Как изглежда перфектния лидер?

Добрият лидер има вдъхновяващо слово

„Не мислете за настоящата си титла. Единственото нещо, което има значение, е да поискате да бъдете по-обаятелни и уверени  в начина, по който говорите. Не се потете за звания, а постигайте резултати. Титлата ви сама ще се погрижи за себе си“, споделя Гало като заключение на неговата теза.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването