Три вредни навика, от които трябва да се отървете

Всеки човек има поне по три вредни навика. Как да се отървем от тях?

05.06.2013

Всеки лидер има поне три вредни навика. Също така той взима сериозни и трудни решения. Това е негова задача. Много важна част от това да сте успешен лидер е да не бъркате компромисите с трудните решения. Компромисите не трябва да ви объркват във взимането на решение по даден проблем.

За да бъдеш наистина добър лидер, трябва да вярваш, че си такъв. Изгради си психика и самосъзнание на такъв човек! Навиците са неизменна част от човешкия живот. Всеки прилага различни навици на различното място, където се намира, но е много важно да осъзнавате, че някои такива може да ви изиграят лоша шега на работното място. Като успешен лидер, се предполага, че сте наясно кое поведение е ефективно и кое не.

Представяме ви три вредни навика, от които трябва да се отървете

1. Перфекционизъм – не хабете твърде много време в разработването на перфектни решения, защото може да се случи така, че да загубите много от възможностите си в момента. Не отлагайте поемането на риск, защото не сте измислили перфектното решение. То ще дойде по етап на работата и ще се усъвършенства през времето. Прекаленото вдълбаване в малките детайли, може да ви отклони от голямата цел и да ви доведе до неуспешен край на вашия проект.

Всеки лидер има вредни навици, от които трябва да се отърве

Не отлагайте поемането на риск!

2. Компромиси – като лидер, ще бъдете поставен в много деликатни и трудни ситуации, от които невинаги ще излизате като победител. Ще трябва да се правят жертви в името на фирменият успех. Не бива да позволявате компромисите да ви пречат във вземането на трудни решения, които доста често са от решаваща роля за вашия бизнес. Трябва да осъзнаете, че вие сте лидер и вие взимате трудните решения, с цената да обидите някой. Трябва да сте справедлив с хората си, но да осъзнавате, че вашите решения не могат да направят всички щастливи.

3. Подготовка – не ни разбирайте погрешно. Подготовката е много важна роля за доброто управление, но се съгласете, че ако непрекъснато сте в подготвителна фаза и постоянно я използвате като оправдание за предприемането на рискове, то няма как да се изградите като успешен лидер. Запомнете едно: подготовката и действията вървят ръка за ръка. Стартирайте проекта, поемете нужните рискове и през жизнения му цикъл ще имате нужното време за подготовка.

8 лидерски качества в Игрите на Ендер

Лидерски качества, които може да научите от Игрите на Ендер

 

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването