Трябва да дадеш, за да получиш

Даването задвижва процеса на получаване

11.09.2016

Ще ви задам един простичък въпрос: днес помогнахте ли на някой друг човек, освен на себе си? А вчера или онзи ден? Цялата философия на получаването е свързана с даването. Трябва да дадеш, за да получиш. Даването задвижва процеса на получаване.

Трябва първо да дадеш, за да получиш

Дайте най-доброто от себе си, за да го получите от другите. Дайте подкрепата си, за да ви подкрепят. Похвалете, за да ви похвалят. Проявете уважение, за да ви уважават. Давайте повече любов, за да ви обичат повече. Само се замислете върху този факт: „ако всеки ден повдигнете самочувствието на пет човека, след една година ще сте подобрили живота на близо 2000 души“. В същото темпо след десетилетие ще сте оказали положително въздействие на 20 000 души. Невероятно, нали?! Не забравяйте факта и прибавете към този брой и онези хора, които ще бъдат повлияни от онези, на които вие сте повлияли. Много бързо ще разберете, че вашите „малки ежедневни жестове за вдъхновение“ са помогнали на стотици хиляди човешки същества през живота ви, а не сте направили кой знае какво. Просто сте давали позитивизъм на хората, без да искате нищо в замяна, но животът е решил да ви отвърне със същото. Невероятно! Не е трудно да бъдем добри и да вдъхваме кураж на останалите. Изисква се съвсем малко, а може да променим живота на мнозина. Затова не се притеснявайте да хвалите и да давате кураж на хората около вас, бедна ви е фантазията колко много и помагате с един толкова простичък жест – комплимента!

Трябва да дадеш, за да получиш

Давай, за да ти дават…

Вижте още: Овладейте своето величие…

Дайте, за да получите. Хубава мисъл. Всичко е толкова просто, каквито са и най-истинските идеи.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването