Трудните истини за успеха

Които не искаме да чуем

31.07.2015

Когато хората мислят за успеха, първо се сещат за добрите печалби свързани с него, високия стандарт на живот и всички други облаги. Но материалните придобивки далеч не са същността на житейските постижения.

Има толкова много вдъхновяващи истории за хора, които са тръгнали от нулата и са стигнали там, където дори не са и мечтали. Но всички виждат само успеха или провала им, а какво са им коствали те… само те си знаят.

Днес ще ви представим някои успели хора, които разказват своите трудни истини за живота и успеха.

Трудните истини за успеха, които не искате да чуете

1. Успехът невинаги означава богатство

Целта на д-р Мартин Лутър Кинг в живота е да се увери, че всеки човек има равни права. Всеки, независимо от расата, да може да седи в предната част на автобуса и да пие от една и съща чаша вода. Отнема му много време, вяра, търпение и протести докато достигне целта си. Америка е направила много крачки за равнопоставеността на гражданите, до голяма степен заради работата на д-р Кинг. Неговата визия за успех не е печалба, а свобода.

2. Работите по-усърдно от връстниците си и в замяна ще загубите някои приятели 

“Обикновеният човек използва само 25% от енергията в работата си. Светът сваля шапка на тези, които използват повече от 50% от капацитета си и стои на главата си за тези единици хора, които се посвещават на 100%”, е казал Андрю Карнеги.

Ако наистина се стремите към успех, ще трябва да работите много по-усилено от колегите си. Ще започнете да губите някои приятели, независимо дали от алчност или загуба на връзка, защото техните цели не са същите като вашите.

Вижте още: Простички навици за професионален вид

3. Ако това не е вашата страст, ще имате доста по-труден път към целта

Джон Пирпонт Морган, американски предприемач, вярва, че човек винаги има две възможности да направи нещо: основателна и реална причина. Уверете се, че това, което правите е вашата страст. В света на бизнеса, понякога парите са достатъчни, друг път не.

Трудните истини за успеха

По пътя към крайната ви цел, ще трябва да взимате трудни решения

4. Ще трябва да вземате трудни решения

“Не се страхувайте да се откажете от стоката, за да станете велики”, казва Джон Д. Рокфелер, и се оказва прав. Понякога ще достигате удобни спирки и ще искате да се откажете до там, но дали това е, което наистина сте търсили? Готови ли сте да продадете мечтите си за удобството?

5. Винаги ще има някой, който се справя по-добре от вас

Някои думи на мъдрост от Ангела Меркел, #1 жена в списъка Forbes 100 “Най-успешната жена”: “Въпросът не е дали ние сме в състояние да се променим, а дали се променяме достатъчно бързо.”

Винаги ще има някой, който се справя по-добре от теб и за да достигнеш целта си, ще трябва да бъдеш най-добрият.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.