Трудните решения за промяна

От какво са предизвикани?

03.04.2016

Всеки от нас е изправен пред тях, често те са предизвикани от неприятности, лошо стечение на обстоятелствата или просто желанието да ни се случи нещо различно, вълнуващо и хубаво. В много от случаите дори и да знаем, че вариантите за промяна са много и всички са достатъчно добри, не смеем да направим своя избор.

Защо?

Най-често това е продиктувано от страха от поемане на отговорност и притеснението да не сгрешим в избора си.

Какво рискуваме, ако непрекъснато отлагаме трудните решения в живота си?

С проява на моментна нерешителност:

  • пропускаме добрите възможности и те разбира се, биват грабвани от някой по-самоуверен и самоинициативен от нас;
  • някой друг започва да взема важните решения вместо нас;
  • при нежелание да отговаряме за действията и решенията си, хората не могат да ни възлагат отговорности и да ни гласуват доверие, следователно няма как да се развиваме в кариерата си.

Вижте още: Положителното мислене причинява стрес

Да грешим или да не грешим – това е въпросът?

Според психолозите това, което ни сполетява в живота не е предизвикано от съдбата, а от нашите мисли.

Трудните решения за промяна

Как да изберем верния път?

Ако се страхувате да приключите връзка само защото ще нараните човека, с когото сте прекарали години от живота си, или не искате да заживеете с приятелка, защото се опасявате, че това ще стане причина отношенията ви да се развалят, опитайте се да погледнете на тези казуси от друг ъгъл.

Не допускайте само евентуални катастрофални последици от подобни начинания. Съвсем възможно е да се почувствате напълно нови и окрилени от избора си и да сложите край на една безперспективна връзка или да се отделите и заживеете самостоятелно.

Вижте още: Валидиране на решенията

Дори и след време да се окаже, че сте сгрешили, това което без съмнение печелите е опита и шанса да се опознаете в една нова житейска ситуация.

Нашият съвет: осъзнайте избора си. Вие сте властелини на своята съдба и с изборите, които правите, предначертавате пътя си в живота. Никой не е застрахован от грешки, но има изход от всяка ситуация.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването