Търсене на ключови думи

Инфографика от Search

05.10.2014

SEO-то започва да става все по-популярно в родната ни страна, както и все повече хора започват да се убеждават, че без добър SEO специалист, сайтът им няма как да излезе на челна позиция в Google. Това е добре, защото ще се отворят нови работни места, а хората които са посветили времето си да станат SEO гурута, ще има какво да правят. Съвсем скоро ще публикуваме редица интересни статии свързани с оптимизацията на сайтовете и търсещите машини, но до тогава ви представяме тази интересна инфографика направена от Search за основните похвати, как да намираме правилните ключови думи.

Инфографика от Search за търсене на ключови думи

1. Съберете ключови думи – първата основна стъпка е да съберете възможно най-много ключови думи, свързани с вашия бизнес. Те трябва да са кратки и релевантни. Може да ги намерите в сайтовете на конкуренцията ви. В техните страници на продуктите и услугите, подстраниците и категориите, Source кода на сайта и т.н. Разгледайте и отделете най-важните ключови думи, които описват и вашия бизнес. В началото търсете количеството, а не качеството. Намерете възможно най-много ключови думи.

2. Съберете още повече ключови думи – открийте още повече ключови думи, като използвате ключови фактори, като локация, какво пазаруват хората в даден регион, от какво се интересуват и какво търсят, отстранете негативните ключови думи и ги филтрирайте.

3. Филтрирайте ключовите думи – идва моментът, в който трябва да филтрирате всички ключови думи и да отделите най-качествените. Тук е и най-трудният момент. Как да отделим качеството от количеството. Има някои много добри инструменти, като SEMRUSH, Google keyword planner, Moz keyword tool и Keywordspy, които ще ви помогнат да свършите тази трудна задача. Намерете баланса на ключовите думи, от които имате нужда и ще постигнете много добри резултати.

4. Следете ги! – вашите ключови думи са готови за употреба, но търсенето никога не спира. Периодично трябва да ги обновявате и следите как се класират в търсачките. Хубаво е на известно време да добавяте някоя нова ключова дума към старите.

Когато добавяте нови ключови думи трябва да преминете през този процес на ново. И така всеки път…

Търсене на ключови думи

Как да разберем, кои са най-точните ключови думи?

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването