Twitter премахна лимита от 140 символа

Става въпрос за директните съобщения в социалката

17.08.2015

Потребителите на Twitter бяха ограничени до 140 символа при директните съобщения, но от миналата сряда този лимит официално беше премахнат от ръководителите на социалната мрежа.

Twitter премахна лимита от 140 символа в директните съобщения

От Twitter официално обявиха, че започват големи промени по интерфейса и възможностите на социалната си мрежа за всички устройства на Android, IOS и уеб базираните платформи. Промените ще продължат през следващите няколко седмици, като идеята е социалната мрежа да стане много по-удобна на потребителите и да улесни тяхната работа. Вместо 140 знака, които можеха да се използват до момента в директните съобщения от социалната мрежа вдигнаха лимита на 10 000 символа, което се прие изключително добре от потребителите.

„Вече можете да чатите свободно в социалната ни мрежа, без да се притеснявате, че няма да ви достигнат символи“ , пише компанията в своя блог.

От Twitter също така обявиха, че въпреки увеличения лимит на съобщенията, лимитът на туитовете ще си остане 140 символа.

Вижте още: Повече реални фенове във Facebook

Първоначално от компанията обявиха за промяната на лимита на директните съобщения през юни, същия ден в който и главния изпълнителен директор Дик Костоло обяви, че се оттегля от поста си.

Директните съобщения в социалната мрежа винаги са играли второстепенна роля, но през последните месеци от Twitter се опитват да променят това, като дават възможност на потребителите си свободно да общуват помежду си.

По този начин от Twitter се опитват да се преборят с конкуренцията на останалите социални мрежи с опция за директни съобщения, като Facebook Messenger, WeChat и WhatsApp.

Вижте още: Бързи клавишни комбинации за социалните мрежи

В последните месеци забелязваме бавен растеж на социалната мрежа, която се опитва да стане по-привлекателна и да привлече повече потребители. Всичко това е свързано и с катаклизмите и съществуването на компанията занапред.

Дали с този подход Twitter ще успее да привлече повече потребители или идва краят на туитването и ерата на социалната мрежа, тепърва предстои да разберем в идните месеци.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването