Търговски умения в помощ на обикновения човек

Какво трябва да усвоим от търговците, за да сме успешни

17.05.2015

Какво разбирате под търговски умения или умения за продажба? Някои от вас може би си представят продавач, който говори много и преследва хората, за да им продаде нещо. Е, това далеч не описва правилно понятията. Всъщност търговските умения са си цяла наука и могат да бъдат много полезни във всяка житейска област.

Търговски умения в помощ на обикновения човек

Ето кои умения е добре да усвоите от търговците и да приложите в живота си:

1. Бъдете добри слушатели

Противно на общоприетото мнение, хората с добри умения за продажби слушат много внимателно.

Когато слушате активно имате много по-голям шанс да извлечете полза от разговора. Разбирайки клиента си по-добре, имате по-голям шанс да му продадете дадена стока.

2. Намерете начин да се свързвате с хората

Успешните търговци са майстори в свързването с други хора.

Следващият път, когато говорите с някого наблюдавайте начина по който той или тя говори. Ако говори бавно и вие намалете темпото си на говорене. Защо? Защото приликите свързват хората.

3. Влагайте страст в това, което правите

Хората, които обичат продукта си, въобще не мислят за самите продажби. Те са толкова вглъбени в убежденията си, че стоката им е наистина добра и успяват да предадат тази своя енергия на останалите. Чуден пример за това е Стив Джобс.

Вижте още: Техниката на Джобс, с която покори света

Търговски умения в помощ на обикновения човек

Винаги влагайте страст във всичко, което правите

4. Представяйте си крайния резултат

Независимо какво предлагате и на кого го предлагате, трябва крайният получател да е доволен от продукта. Представяйте си ползите, които ще донесе точно това нещо на новия си притежател. Ако искате да продадете прахосмукачка, представете си колко доволна ще е домакинята, когато изчисти с нея безупречно дома си.

5. Не приемайте нещата твърде лично

Едно от най-трудните умения е да се научите да се справяте с отказите. Jean Paul DeJoria, съосновател на Jean Mitchel Systems и основател на Patron Tequila казва: “Когато ви затръшнат 100 врати, отиде на 101-та и бъдете също толкова ентусиазирани, колкото сте били и на първата.”

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP.
Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.