Ранчото Скайуокър – убежището на Джордж Лукас

Тайнственото ранчо обхваща близо 2000 хектара земя

15.08.2014

Ранчото Скайуокър обхваща близо 2000 хектара земя. Джордж Лукас започва да натрупва този огромен имот през 1978 г., след като Междузвездни войни става истински хит и носи огромни приходи на режисьора още в ранните прожекции. Ранчото служи, като убежище на режисьора и място, което му дава нужното спокойствие, за да работи свободно, далеч от погледа на обществото.

Ранчото Скайуокър е едно от 100-те места, които никога няма да посетите

Местоположение: Марин Каунти, САЩ

Възможност за достъп: Достъпът е ограничен: това е частната игрална площадка на създателя на Междузвездни войни.

Въпреки че Джордж Лукас през повечето време не живее в ранчото, охраната е засилена и следи изкъсо за достъпа на външни лица. Посетителите не са никак добре дошли в имението на Лукас, но въпреки това от време на време той допуска обиколки за специално поканени журналисти и други късметлии. На входа на ранчото има охранителен пункт, както и доста камери, които следят отблизо случващото се. Може би наличието на голям брой  камери не трябва да ни учудва, след като Лукас е режисьор… Също така е важно да отбележим, че за посетителите снимането е строго забранено. Всичко, което видите вътре ще остане само и единствено в паметта ви. Накратко, ако не сте близък приятел на Джордж Лукас никога не ще видите това място. В сърцето на огромното ранчо е разположена триетажна сграда във викториански стил, където са разположени и частните офиси на Лукас. Къщата разполага и с изследователска библиотека с огромен тавански прозорец от стъклопис в стил ар нуво.

Ранчото Скайуокър е тайното убежището на Джордж Лукас

Ранчото Скайуокър

Сами се досещате, че след като Лукас е режисьор, къщата е снабдена ú с киносалон за прожекции. Също така огромното ранчо разполага с отделна къща за гости, зоопарк и дори собствена пожарна станция. Това не е всичко и като допълнение може да кажем, че Лукас може да се разходи в собствено лозе, да следи звездите от собствена обсерватория, която е разположена на един от хълмовете в ранчото, както ú да плува в изкуственото езеро Ууки. В това огромно имение, режисьорът  укрива и архивите на Лукасфилм, които определено ще са богатство на всички фенове на модерното кино.

За да потвърдим недостъпността на ранчото, ще ви кажем и за факта, че дори на Роналд Рейгън е отказана молбата да го посети.

Бохемиън Гроув

Вижте още: Бохемиън Гроув – само за велики мъже

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването