Участвайте в благотворителни дейности

Как благотворителността ще ни направи по-добри...

12.01.2016

Всички сме чували за кампании, които се провеждат преди и след празниците. Всеки от нас се е сблъсквал с хора, които събират пари за различни благотворителни инициативи, свързани с подпомагане на хора или животни. Често ние не се включваме в тези мероприятия поради липса на доверие или най-вече време. Не осъзнаваме обаче, че това да си част от благотворителна дейност като доброволец може да е ключов момент в нашето личностно израстване. Ето и някой от причините:

За нуждата от това да участваме в благотворителни дейности

Помагането на другите носи вътрешна удовлетвореност – това си остава най-добрата терапия срещу депресията. Ако живота ви е зациклил и не върви в правилната посока помагането ще ви донесе вътрешната хармония, че сте полезни, ще ви даде положителната нагласа на живота и ще ви помогне да оцените това, което имате в момента.

Вижте още: Старчески дом за възрастни котки и кучета

Личният пример, който давате на вашето семейство, колеги и приятели. Нали сте чували, че за да промените света трябва да започнете от себе си. Ето по този начин обществото става по-добро.

Участвайте в благотворителни дейности

Благотворителността ще ви направи по-добри

Положителни социални контакти – на такова място е почти невъзможно да срещнеш злонамерени или коварни хора, така че може да си сигурен, че създаваш трайни и сигурни приятелства.

Нови идеи за работата, дома и живота като цяло – вселената винаги се стреми да поддържа някакъв баланс в съответствие с това, което правите вие. Така че нищо чудно хората, човека или дори животните, на които помагате да ви научат на нещо. Дори да е чисто емоционално, което сте забравили.

Заявявате себе си като личност – човек си личи по делата, а не по думите. При това положение вие ще можете по-адекватно да критикувате, но ще го правите по-рядко, защото ще можете да сте състрадателни и по-толерантни.

Защо да участваме в благотворителни дейности

Заявявате себе си, като личност чрез благотворителни дейности

Ще разберете кои са истинските благотворителни организации – там на място е много по-лесно да разберете кой реално извършва дейност. По този начин, когато искате да помогнете парично, ще знаете къде вашите средства ще стигнат по предназначение.

Хубавото е, че днес съществуват много сайтове, които предлагат подробна информация за това къде, кога и за какво се провежда кампания. Отделяйки един час, за да помогнем на другите, ние правим малка крачка, но промяната, която настъпва след нея е огромна.

Гост автор: Гергана Георгиева