Учете се от грешките си

Ако не опитате, никога няма да знаете

07.05.2015

Няма нищо лошо в това да направиш грешка. Човешко е и всички го правим. Както ви бях споменал в една моя предишна статия, за мен грешките не съществуват. Те просто ни предоставят отлична възможност да се учим и да израстваме като личности. Стига просто да си взимаме поука от тях и да не допускаме една и съща грешка безброй пъти. Ако допускате една и съща грешка, то това означава, че се съпротивлявате на урока, който ви се предлага. Това означава, че не се вслушвате в живота и пропускате възможности. Не му обръщате внимание и не извличате поуки от случилото се.

Учете се от грешките и никога не пропускайте възможностите

Всеки ден животът ни изпраща шансове да учим, да растем и да се превърнем в най-добрия си „аз“. Не ги пропускайте. Всеки урок е ценен. Не го пренебрегвайте, дори да ви се струва, че няма смисъл от него. Някои възможности никога не се явяват втори път. Съжалението също е един вид избор, но не ви го препоръчвам. Болезнено е да опиташ и да се провалиш, но е мъчително никога да не си опитал и да не знаеш какво е щяло да се случи. Трудно се живее с тази мисъл. Всичко в този живот има смисъл. Всеки един момент, всяка една случка, всичко е от значение. Животът дава знаци, но ние имаме невероятната способност да не ги виждаме. Или ако ги виждаме, то ги пренебрегваме.

„Човекът е единственото животно, което се спъва два пъти в един и същи камък.“

Замислете се върху това. Истина е, нали? Както аз, така и вие сме допускали една и съща грешка. Защо? Защото не сме се замисляли какво послание носи тя. Променете това още днес и започнете да оценявате и да виждате малките неща в живота. Защото малките неща, са значимите неща.

Вижте още: Страхът е убиец на разума

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването