Най – удивителните плажове в света (част1)

Слънце, море, приятна компания, освежаващa напитка и една незабравима морска почивка… Какво повече му трябва на човек?! Ако все пак стандартните морски пейзажи са ви омръзнали, то ви предлагам една разходка, макар и онлайн, из най-необичайните и красиви плажове в света. А защо не, след като прочетете статията, да сте наясно с дестинацията за лято 2013…

Стъкленият плаж във Форт Браг, Калифорния

До края на 60-те години местните жители на Форт Браг изхвърляли отпадъците си от скалите, направо в морето. И така, няколко десетилетия по-късно, морските вълни превърнали счупените стъкла от автомобилни стопове, бутилки от парфюми, шишета бира и много други стъклени отпадъци в обли стъклени камъчета с най-различни цветове и форми. Така някогашното сметище, днес се е превърнало в най-блестящото съкровище под слънцето на северна Калифорния. За огромно съжаление обаче, човек не може да се сдобие с парченце от това местенце, понеже то се намира на територията на защитения парк МакКерихер.

Файфър бийч в Калифорния

Този уникален по себе си плаж се намира под ронливи хълмове, които с течение на времето са образували милиони малки кърваво червени гранитни кристали. Вълните, разбиващи се на брега им придават още по-причудливи, постоянно променящи се цветове от розово, през червено до пурпурно и лилаво.