Удвоете увереността си за 70 дни

Ето как...

10.11.2016

Увереността е нещото, което всички искаме да имаме, но трудно успяваме да получим. Тя е важно житейско умение, чието притежание е необходимо за един пълноценен живот. Ако разчитате на другите да ви побутват, когато е нужно или да ви дадат тласък към успеха…. може и да стане, но едва ли. Ако сами не се изправите срещу трудностите с цялата сила и енергия, която намерите в себе си, никой друг не може да го направи вместо вас. Трябва да съберете нужната увереност, за да постигнете това, което желаете… това, за което мечтаете.

Удвоете увереността си за 70 дни – 3 начина да постигнете това

Ames Altucher е един доста колоритен писател. С опита, който има – управляване на няколко бизнеса и провала им, той може да даде на всички нас доста полезни житейски съвети. Ако сте чели някой от неговите блогове, в тях има един съвет, който той споменава много често: “Подобрявай се всеки ден с 1%”.

Това се отнася за всичко, което искате да направите: фитнес, емоционално благополучие, увереност или пък нещо друго.

Въпросът е какво можем да правим всеки ден за да станем два пъти по-уверени след 70 дни? Ето кои са нашите 3 предложения:

1.. Говорете с някой нов човек всеки ден

Човешките същества са социални същества. Но можем да станем антисоциални от лошите си навици, като играене на видео игри и гледане на телевизия по цял ден. Търсим решения за подобряване на увереността си, а те са точно пред нас. Това са всички онези хора, които подминаваме без да си кажем и една дума. Ето защо много хора се чувстват сами, дори когато са заобиколени от тълпа.

Но защо толкова се притесняваме да заговорим човек, който не познаваме или познаваме слабо? Отговорът е – страх от отхвърляне. Да, притесняваме се човекът, който искаме да заговорим да не ни отхвърли. В този случай решението е едно – посрещнете смело и уверено отхвърлянето. Пробвайте всеки ден да заговорите някой различен човек и след 70 дни със сигурност ще усетите нарастналата си увереност.

2.. Казвайте “НЕ”

Нашето общество е изградено на съгласие. Търсим хармония с хората около нас и затова сме склонни често да се съгласяваме с каквото и да било. За съжаление, когато става дума за израстване, това постоянно отговаряне с  “ДА” няма да ви се подобри ни най-малко. Разногласията, колкото и болезнени да са, действително принуждават хората да ви изслушат.

Удвоете увереността си за 70 дни

Подобрявай се всеки ден с 1%

“НЕ”, не означава, че сте непременно неприятни събеседници или лоши приятели/колеги. Това на практика означава, че внимавате в разговора и действително се опитвате да дадете по-добро предложени. Пробвайте за 70 дни, да изразявате по-ясно мнението, вместо просто да се съгласявате с всичко казано.

Вижте още: Не се нагърбвайте с чужди проблеми

3.. Започнете да пишете онлайн

Всеки има право на глас. Някои хора предпочитат да говорят лично, други предпочитат да пишат. Много от писателите всъщност са големи перфекционисти. Но някои твърде много се унасят в търсене на перфекността, че започват да звучат неестествено и пресилено.

Увереността идва от това да бъдеш себе си. Писането онлайн е много добър и достъпен начин да изразиш позициите, мислите и чувствата си. Ето защо блогърството е толкова популярно в наши дни.

Ако искате да подобрите увереността си, започнете да се изразявате чрез писание онлайн. Дали ще изберете да списвате собствен блог или да публикувате в сайтове, като spisanievip.com, все е добър начин да изкажете това, което искате светът да чуе.

Вярвайте в себе си и не се притеснявайте да остоявате и изразявате мнението си. Повишете своята увереност и смело се изправяйте пред всяко предизвикателство в живота!

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.