Умен колан се разхлабва, когато сте яли твърде много

Технологиите не спират да ни изненадват

05.01.2015

След обилното похапване по време на празниците, навярно вече сте се сблъсквали с това коланът да ви стяга. Да си опитаме от едното, от друго, от петото до десетото ядене и накрая имаме чувството, че ще се пукнем. Разкопчаваме копчетата на панталона и разхлабваме колана, за да можем да поберем наедрялото от ядене коремче.

За да ни спестят усещането за пристягане и неудобството от разхлабен колан, учените излизат с нова иновационна технология – Belty.

Умен колан се разхлабва, когато сте яли твърде много

Този интелигентен колан се настройва автоматично в рамките на деня, в зависимост от това колко сте се нахранили и колко упражнения сте направили, за компенсирате изяденото. Той също така следи за цялостното здраве и ви “побутва”, когато сте седели прекалено дълго.

Вижте още: Иновативна чиния срещу преяждане

Френски стартъп, наречен Emiota, представи смарт фитнес коланa в неделя на търговското изложение CES.

Умен колан се разхлабва, когато сте яли твърде много

Като се има предвид, че размерът на талията е ключов индикатор за здравето, Belty е оборудван с малки сензори, ускорител и жироскоп, които знаят колко се движите и дали е необходимо да бъдете по-активни.

Коланът се свързва с мобилна апликация, която обобщава приетите данни.

Идеята е любопитна, но не се знае до колко ще бъде използван и полезен подобен колан. Към момента аксесоарът съдържа доста метал, което го прави и тежък за ежедневно носене.

Източник: mashable.com

Етикети:

За автора

Списание VIP