Умна чаша знае какво пиете

Vessyl иновативна и креативна смарт чаша

13.06.2014

Какви ли не щури приложения и разни други изобретения, се измислят всеки ден. През последните технологични десетилетия, човечеството надминава и най-смелите си мечти в областта на информационните технологии.

Голямо внимание се отделя на наболели обществени проблеми, като замърсяването на околната среда и затлъстяването на населението.

В тази връзка, наскоро се появи и една нова полезна джаджа – чаша, която знае какво пиете. Vessyl автоматично разбира каква течност поемате.

Умна чаша знае какво пиете, благодарение на специални сензори, които засичат различни фактори

Може би ще попитате каква е целта? Идеята в общата и форма, е да ни направи по-умни и да ни помогне да подобрим начина си на живот, да правим по-здравословни избори.

Вижте още: 6SensorLabs – тествайте храната си за съставки, към които сте алергични

Изобретението е и във връзка със скорошните изявления за задължителното маркиране на газираните напитки, като опасни за здравето (като цигарите)! Напитките с балончета, са един от най-големите източници на захар за обществото и са фактор за масовото затлъстяване.

След като напълните умната чаша Vessyl, сензорите се активират и засичат различни фактори, свързани с течността.

Само за части от секундата, системата може да ви каже с точност кое е Coca Cola и кое е Pepsi.

 Умна чаша знае какво пиете, благодарение на специални сензори

Vessyl е приложение, което ни казва какво пием

Още повече умната чаша, може да покаже, с голяма точност, колко калории има в течността, колко грама захар, мазнини, протеини, кoфеин и др. Дори и съобразява нуждите на тялото от течности.

Когато хората следят и записват какво консумират, постигането на по-здравословен начин на живот е много по-лесно, казва Justin Lee, CEO на Vessyl.

Цената на умната чаша ще е около $199, но ранните продажби стартират и от $99.

Източник: myvessyl.com

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.