„Умните пейки“ стават реалност в Бостън

Местата за сядане и почивка се адаптират към цифровото общество

01.07.2014

Няма какво да се лъжем – пристрастени сме към Интернет (разбира се не се отнася за всички хора)! Показателното за мен беше, когато останах миналата седмица без връзка към мрежата цели 9 дни. Просто не мога да Ви опиша колко некомфортно се чувствах, дори и се случи да бълнувам на сън, че търся Интернет връзка. И чак сега може би реално осъзнах колко невъобразимо много съм зависима от мрежата. Което си е доста плашещо. Но да се върнем към темата на тази статия, която е в подкрепа на цифровото общество. За радост на мнозина вече ще са факт и едни малко подобрени места за сядане в градската среда.

„Умните пейки“ в Бостън са поредната иновация към дигиталния свят

Нововъведението ще е факт следваща седмица, когато в парковете в Бостън, ще бъдат разположени новите смарт пейки. Инициативата не е никак изненадваща, тъй като хиляди хора използват мобилните си и преносими устройства нон-стоп и батериите им падат за броени часове. И за да не останат офлайн, докато си починат на някоя пейка в парка, спокойно могат да заредят устройството си.

Вижте още иновации в Списание VIP

"Умните пейки" в Бостън са още едно допълнение към дигиталния свят

„Умните пейки“ – още едно допълнение към цифровия свят

Пейките ще са със соларни зарядни, така че са спазени и еко препоръките. Освен, че ще има възможност за зареждане на батерията, местата за почивка ще са оборудвани и с wi-fi мрежи.

Вижте още: Defender – умната самозащита

Четете още на:

Дизайнът на пейките Soofa е дело на 3 жени, инженери.

Искаме да обновим градовете, за да отговарят на нуждите на сегашното поколение, казва Сандра Рихтер, една от изобретателите на Soofa.

Освен в Бостън, се планира „умните пейки“ да се появят и в Сан Хосе, Калифорния и Ню Йорк.

Източник: businessinsider

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.