УНИЦЕФ – не на насилието срещу деца

Кампания

22.10.2014

Там някъде на изток от нашата малка България, невръстни деца са подложени на ужаси, които и зрели хора не биха понесли. Войната е жестоко време за всеки и най-вече за децата. Заплахите са навсякъде  – по улиците, в къщите, които трудно могат да се нарекат дом. От бебета до тийнейджъри, децата са бити, изнасилвани, дори убити. Ужасът се сее навсякъде, докато хората съществуват,…ежедневната им борба за оцеляване трудно би могла да бъде наречена живот.

Но не само във военните зони умират невинни деца. На всеки 5 минути дете умира в резултат на насилие. Милиони още живеят в страх от физическа, емоционална и сексуална злоупотреба. Ефектите траят цял живот.

УНИЦЕФ – не на насилието срещу деца, реклама със силно послание

В кампанията си Unicef UK призовават за спиране на насилието над деца. Всеки от нас трябва да се опита да помогне с каквото и както може, за да има всяко дете шанса да живее един нормален живот.

Вижте още: 10 от най-влиятелните снимки в Газа

Рекламата на Уницеф показва как едно малко момченце на около 4-5 години, влиза в аптека с тежки синини по лицето. Единственият му другар е една плюшена играчка. Детето иска само едно от аптекаря – да му даде лекарство срещу насилието.

Уницеф - не на насилието срещу деца

Не на насилието срещу деца

Човекът откликва от сърце на молбата на малчугана и му дава елексир срещу насилие, като го съветва да приема по една капка на кубче захар. „Той ще те пази, нали?“ това са думите, които дават на малкото момченце надежда.

За жалост обаче в края на рекламата разбираме, че всичко е само сън/мечта в главата на детето, а фармацевтът е просто фигурка на екшън герой.

С тази силна и емоционална реклама от УНИЦЕФ молят всеки от нас да не остава безразличен към детското насилие – „Няма ваксина. Има само теб“.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.