Управлявай компютъра си от другата стая

Създадоха протипна система, която разпознава жестовите команди

20.06.2013

Учените от Университета във Вашингтон създадоха протипна система, която разпознава жестовите команди чрез вълните на безжичната мрежа на Wi-Fi. Името на тази иновативна система е WiSee. Системата отчита промените в Wi-Fi сигнала, породени от движението на човека. Чрез това измерване, системата може да разпознава движенията ви, без да има директна видимост към вас.

Управлявай компютъра си от другата стая благодарение на безжичната мрежа

Според създателите на системата WiSee, тя има точност от 94%.

Системата е тествана в апартамент с две спални. В едната стая е разположен Wi-Fi станцията, която има няколко антени към нея, а в другата стая са хората. Системата WiSee успешно разпозна жестовете и определи кой от всички хора подава командите.

Вижте още: Пет изобретения, разтърсили света из основи

Тази технологична иновация е съвсем в началото си на развитие, но съвсем скоро може да очакваме да се появи в различните уреди в дома ни.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването