Уроци за успех от една бизнес дама от Арабския свят

По стъпките на нейната кариера

04.10.2016

Жените винаги са имали огромен потенциал за успех във всяка сфера. Но макар и живейки в един модерен и еманципиран свят, все още нежните половинки са подценявани. Особено в някои страни, жените все още са твърде ограничени в гражданските права и са зависими в голяма степен от семейството и съпруга си.

За трудностите да си бизнес дама в Арабския свят, говори една вдъхновяваща жена – Лейла Хотейт, инженер, защитник и майка в Абу Даби.

Уроци за успех от една бизнес дама от Арабския свят, Лейла Хотейт

Там където е отраснала Лейла, в Ливан, не са насърчавали момичетата да гонят професионален успех. Въпреки това, тя е достатъчно упорита да се образова и напуска дома си на 18 години, за да учи в чужбина.

В годините си на професионално израстване, тя така и не намира модел за подражание сред жителите на задападното общество. Осъзнава, че жените в другите страни имат много по-различни ограничения от арабските дами и се налага да изгради свой модел за следване.

1.. Нека техните проблеми бъдат стимул за вас

Една дума описва добре успеха – устойчивост. Устойчивостта е възможността да превръщаме проблемите в стимул.

Това, че някой има в главата си ограничения и страхове, не означава че те трябва да ограничават и нас. Ние сами градим живота и кариерите си и трябва упорито да вярваме в себе си.

Бъди щастлив. Това влудява околните! Успехът е най-доброто отмъщение.

2.. Работете живота си, да запазте работата далеч от живота си

Успелите арабски жени, които познавам са открили своя уникален подход да се справят с живота, докато продължават да помагат на съпрузите си за отговорностите в дома. Но не става дума само да оцелееш в двойната си роля на жена с кариера и майка. А и да живееш в настоящия момент. Когато съм с децата си, се опитвам да оставя работата настрана. Вместо да се тревожа за това колко минути мога да прекарам с тях всеки ден, аз се концентрирам върху това да ги превърна в запомнящи се моменти, моменти, в които виждам децата си, чувам ги и имам връзка с тях.

 3..Обединете се, не се разединявайте.

Арабските жени, общо казано не са попаднали в психологическия капан на западното общество. Изправени пред едно патриархално общество, те са разбрали, че като си помагат взаимно е в тяхна полза.

Изгледайте цялата вдъхновяваща реч на Лейла Хотейт:

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.