Успехът е…

...нещо много относително!

08.10.2017

Успехът е нещо много относително. За едни Успех е да се изкачат на върха на планина, за други Успех е да изучават света и откъде е започнало всичко, за трети Успех е да бъдат на чело на някоя огромна компания и да имат достъп до всеки и всичко, което се случва там.

Всеки един човек желае различни неща, поема различни рискове и прави различни жертви, за да постигне целите си.

Какво е успехът според вас? И как се измерва той?

Но сигурно има много хора, които си задават различни въпроси… Как да направя така, че да успея? Да успея да се чувствам удовлетворен от това, с което се занимавам? Как да постъпя? А ако сбъркам? Да се захвана ли с начинанието, което ми се иска и ще имам ли силите да довърша нещата докрай?

Толкова много въпроси може да си зададе човек и въпреки това да не може да си отговори на всички тях… и така не може да достигне до същността да открие какво е Успехът.

Ето затова мога да дам пример какво е успех в следващите редове, чрез Притча за Успеха. Ето какво гласи тя:

– Каква е тайната на Вашият успех? – попитал журналистът един преуспяващ бизнесмен. Разбирам, че това е тема на дълъг разговор, но ако може да ми отговорите накратко?

– Мога да Ви отговоря само с две думи.

– Само две думи ли? И кои са те?

– Правилните решения!

– А как сте сигурен, че сте взели правилното решение?

– На това може да се отговори само с една дума.

– Коя е тя?

– Опит!

– И как получихте този опит?

Бизнесменът отговорил:

– Мога да кажа две думи!

– А именно?

– Неправилните решения!

Не бъди суров към себе си. Не се упреквай твърде строго за грешките, които си правил и ще правиш. Те са твоят най-добър учител, те са твоите стъпала към мъдростта. Приеми ги, осмисли ги и продължи напред – по-опитен, по-силен, по-устремен…

След прочитането на тази притча човек би могъл да се замисли и може би да види нещата по-ясно…

Всеки трябва да направи своя избор, да тръгне по своя път и да направи своите собствени грешки и чак тогава ще разбере кога се е провалил или кога е успял и какво е Успех!

Етикети:

За автора

Теодора Тенев

Казвам се Теодора Тенев, на 27 години. Завършила съм специалност ,,Маркетинг" в Русенския университет ,,Ангел Кънчев". Обичам да чета и пиша и това са едни от любимите ми занимания, които ме правят истински щастлива. Освен да пиша статии, до момента съм написала и книга, която се казва ,,Игрите на съдбата". Искам да се развивам в насока, която да може да ми позволи да пиша за неща, които ме вълнуват и искам да се докосна до хората чрез текстовете, които пиша.