Как да организирате успешен тиймбилдинг

Как да извадите най-доброто от екипа си...

11.05.2016

Колкото и криворазбрана да е думата тиймбилдинг у нас, това е възможност за подобряване на работата на екипа, която не бива да убягва на добрия лидер.

Вече има фирми, които могат да организират вместо вас всичко около провеждането на успешно и ефективно сплотяване на екипа.

Бягство в планината или как да организирате успешен тиймбилдинг

Кога тиймбилдингът е успешен?

Първото и най-важно условие за това е времето, което служителите прекарват заедно да бъде наистина отпускащо и приятно за тях.

Какво може да попречи на това?

  • неизяснени отношения в екипа;
  • натрупано напрежение между членове от екипа или между ръководител и служители;
  • чисто организационни проблеми и неудобства, свързани с настаняването и дейностите по време на тренинга;

Защо в планината?

Защото кристално чистата природа предоставя най-добри възможности за почивка и отърсване от атмосферата на офиса и напрежението в големия град.

Как да организирате успешен тиймбилдинг

Всеки добър лидер умее да сплотява колектива…

Изберете място в близост до вашия град, което се отличава с коренно различен колорит от обикновената ежедневна обстановка, в която сте свикнали да живеете и работите.

Вижте още: Дайте свобода на служителите си

Добре е да обмислите предварително с какво ще се занимавате по време на съвместния си престой в планината. Преценете индивидуалните възможности и интереси на своите служители, не пропускайте да се допитате до тях. Ако става въпрос за работа, която е по-скоро статична и не изисква особено движение, заложете на активната почивка със спортни занимания или приятен поход, например. В случай, че служителите ви работят в динамична и натоварена среда, не е удачно да повдигате адреналина им допълнително. Изберете за тях релаксиращи занимания, масажи, спа процедури, посещения на музеи или контакт с изкуството.

Как да организирате успешен тиймбилдинг

Успешният тиймбилдинг отпуска хората

Не забравяйте: най-важните цели на тиймбилдинга са да извадите най-доброто от екипа, да покажете на всички членове на групата, че представляват едно цяло и съчетават всички необходими качества за постигането на общи каузи.

В основата на идеята за тиймбилдинг стои философският начин на работа, при който се обръща внимание не индивидуалното на отделния член на групата, а на него като неразривна част от екипа.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването