Успешно ТВ шоу и успешен бизнес

Какво е общото между тях

17.07.2017

Когато имате формула за успех, следвайте я, но никога не спирайте да се променяте.

Управлението на всеки малък бизнес е трудна задача. Конкурентите могат да ви смажат, особено когато сте в етапа на набиране на клиенти. Но веднъж намерили формулата на успеха, трябва да я следвате.

ТВ шоутата в много случаи ни се струват глупави и не достатъчно интересни, но има и такива, които се превръщат в истински хит. Това е така, защото по някакъв начин доставят на хората полезна информация, забавление и/или качествено развлечение от ежедневието.

А ето и какво общо имат успешното ТВ шоу/сериал и управлението на бизнес.

Успешно ТВ шоу и успешен бизнес – какво е общото между тях

1.. Запазете семплостта

Форматът на повечето телевизионни предавания е изключително прост. За пример, вземете драматично токшоу или сериал. Има проблем, който може да бъде пренесен от предишен епизод, конфликт и напрежение (а понякога и допълнителен проблем за следващия епизод).

Това е прост формат, който съществува от създаването на телевизията. Това е семплостта, която трябва да приложите към вашия малък бизнес. Не се опитвайте да преоткриете колелото. Следвайте това, което идва от миналото и опита.

2.. Парите няма да ви направят непременно щастливи

Парите могат да ви направят успешни, но бързо ще изгорите. Малките фирми са водени от огън и страст. Всеки успешен собственик на малък бизнес иска да промени света. Мотивацията никога не е била парична. Същото е и при всяко от телевизионните предавания и сериали. Писателите и продуцентите са развълнувани от онова, което ще видят като краен продукт, техните идеи оживяват на екрана.

3.. Изградете общност

Винаги търсете връзка с хората и ще изградите силна общност. Най-успешните телевизионни програми имат огромно количество последователи. По този начин те продължават да се развиват и мотивират за още един сезон.

Социализирайте се и изградете тази основна клиентска база. Ще видите как бизнесът ви ще се изстреля в стратосферата.

Вижте още: Силата на приспособяването

4.. Търпението е от жизненоважно значение

Повечето телевизионни предавания не се популяризират до края на първия сезон или дори до началото на втория. Въпросът е, че никога не трябва да се отказвате от идеята, ако не донесе незабавен успех.

Дайте на вашите продукти шанс да процъфтяват.

5.. Не спирайте да се променяте и развивате

Колко пъти сме виждали как сериали и токшоута се сриват? И колко пъти сме ги виждали преуспяващи заради една луда идея? Това е така, защото винаги се стремят към развитие и търсят нови идеи. Прилагайте същата логика в бизнеса си и в крайна сметка ще улучите точно тази една идея, която ще ви изстреля нагоре.

Не спирайте да търсите нови идеи, следвайте страстта си и поддържайте нещата семпли!

 

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.