В търсене на нови приятелства

Как да се сближим с хората, които ни се струват интересни

27.10.2016

Днес не е трудно да печелим приятели и последователи в социалните мрежи, но все по-често се питаме дали можем да разширим реалния кръг от познати и да се сближим с нови хора, които ни интригуват и които бихме искали да наречем приятели в истинския смисъл на думата.

Ето няколко лесни стъпки, които могат да ни помогнат да открием нови приятелства

Накарайте човека срещу вас да се почувства специален – не казваме, че трябва да ласкаете всеки, с когото искате да се сближите, но осъществяването на по-тесни контакти винаги е свързано с проявата на интерес към отсрещната страна. За да заинтересувате човека, покажете, че искате да водите разговор по тема, която той предпочита. Друг безотказен начин да го привлечете на ваша страна е да го назовете по име. Това ще го накара да се почувства значим и ще скъси дистанцията.

Вижте още: Тайната на семейното щастие

Задавайте правилно въпросите си – вероятно има доста въпроси, които искате да зададете на човека, към когото проявявате интерес. За да получите нужната информация, тези въпроси трябва да бъдат отворени, тоест да предполагат отговор с повече от едно изречение и в никакъв случай с „да“ или „не“.  Така ще можете да осъществите разговор и да придобиете представа от интересите, предпочитанията и характера на събеседника си.

В търсене на нови приятелства

Накарайте човека срещу вас да се почувства специален

Обърнете внимание на невербалното общуване – езикът на тялото, жестовете и контакта с очи е не по-малко важен при сприятеляването. Ако се адаптирате към поведението на човека срещу вас, вие ще го накарате да ви чувства по-близък и да комуникира по-свободно с вас.

Вижте още: 20 забавления за приятели с нулев бюджет

Усмихвайте се – ако сте негативни и намръщени, имате нулеви шансове да завържете ново приятелство. От друга страна, една открита и искрена усмивка може да обезоръжи и най-затворените и мнителни хора. Нека човека срещу вас разбере, че сте добре предразположени.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването