В търсене на по-висока заплата

Най-силните ни козове...

15.06.2016

Повишени сте, но се оказва, че заемате позиция обвързана с повече отговорности, по-продължително работно време и съвсем малко по-голяма заплата?

Изберете подходящ момент и говорете за повишение на заплатата с прекия си ръководител.

Въпреки, че звучи доста изнервящо, приемете начинанието като възможност да подобрите начина си на живот и да се отдадете още по-пълноценно на вашата кариера.

Искате по-висока заплата? Как да го направите правилно…

Надяваме се, че нашите съвети ще ви насочат в правилната посока или поне ще ви изяснят към какво е добре да се придържате по време на разговора.

На първо място е добре да изясните на шефа си в какво се изразява вашата работа – съвсем възможно е той да не знае какво точно вършите по цял ден в офиса и извън него.

Част от началниците не си спомнят какво е образованието на своите служители и мениджъри, въпреки че именно те са ги наели на дадена позиция. Информирайте шефа си за на пръв поглед странични дейности, които вършите във връзка с работата.

В търсене на по-висока заплата

Покажете на шефа си каква работа вършите…

Това могат да бъдат посещения на съвещания, презентации, бизнес събития и мероприятия, които отнемат от времето ви, но не можете да пренебрегнете.

Не проявявайте нервност, не показвайте емоции – не е удачно да се разплачете или да занимавате шефа си с лични проблеми. Всеки ги има, но те не могат да бъдат повод за по-висока заплата. Акцентът на разговора трябва да бъде изцяло върху работата ви и факта, че сте полезни за развитието на фирмата.

Вижте още: 5 начина да увеличите своята заплата

Проявете достойнство – вие сте ценен професионалист, не защото работите от години за компанията, а защото работата ви е пълноценна и се изразява в проекти, осъществени задачи и ефективни действия.

Представете постиженията си – не е необходимо да бъдете прекалено скромни. Има проекти, с които се гордеете – представете ги в подкрепа на искането за по-мотивиращо възнаграждение. Те са вашият най-силен коз.

Гост автор: Анелия Георгиева

Етикети:

За автора

Списание VIP