В търсене на себе си

или кратки съвети за повече увереност

22.02.2016

За да постигнете успех в живота си и да се чувствате пълноценни са ви необходими редица личностни качества, които можете да развивате всеки ден.

Доста лесно и измамно приятно е да се носите по течението и да се оставите на сладкото бездействие, но това едва ли може да ви донесе нещо добро.

Знаете, че по течението се носят само неодушевените предмети, а вие не сте такива, нали?

В търсене на себе си или как да придобиете повече увереност

Прочетете нашите кратки съвети, за това как да придобиете повече увереност в живота и действията си.

Приемете, че страховете ви са напълно естествени – нормално е да се притеснявате от болести, загуба на близък човек или от това да не останете сами. Няма как да се борите с тези чувства. Единственото, което ви остава е да ги приемете и да не забравяте, че в живота има както изпитания, така и моменти на истинска радост.

В търсене на себе си

Приемете страховете си

Бъдете благодарни  понякога ни е трудно и дори невъзможно да прозрем най-важните неща – тези, които са невидими за очите. От страх да не покажем слабост или да не бъдем наранени, ни е трудно да отворим сърцето си за чисто човешките чувства като любовта, благодарност, смирение.

Вижте още: Щастливият живот не е изграден върху извинения

Ако имате широтата на духа, която ви дава възможност да благодарите искрено на хората, които правят нещо за вас или просто чувствате близки, вие ще можете да култивирате най-ценните качества, които човек трябва да съхрани в отношенията си с хората.

В търсене на себе си

Отворете сърцата си и бъдете благодарни!

Поемете по вашия път  една будистка сентенция гласи: „Не търси пътя, той е в краката ти.“ Запомнете, че в момента, в който си изясните накъде искате да вървите в живота си, вие вече имате значителен заряд от увереност в собствения потенциал и възможности. Така се оказвате само на една крачка от вашия личен успех. Но това е възможно само тогава, когато спрете да правите това, което другите очакват от вас и започнете да следвате вашите собствени приоритети.

Гост автор: Анелия Георгиева

Етикети:

За автора

Списание VIP