Вдъхновяващи филми (част 2)

Това е списък от филми, които ще ви вдъхновят отвъд думите

10.09.2014

Имате нужда от доза вдъхновение? Това е списък от филми, които ще ви насърчат отвъд думите. Героите в тези вдъхновяващи филми учат публиката как да преодоляват трудностите в живота и как да се справят с тежките житейски изпитания.

Това са също така филми, които можете да гледате, ако се чувствате депресирани. Ще останете с усмивка на лицето си и това ще ви зареди с положителна нагласа за живота. Тези филми ни накараха да се чувстваме благодарни за живота, който имаме и ни научиха да работим по-усилено за всичко, което искаме да постигнем.

7 вдъхновяващи филми, които ще ви накарат да гледате на живота от друг ъгъл

42

42 е филм, базиран на реални събития. Разказва историята на бейзболната легенда Джаки Робинсън. Джаки се защитава и отстоява себе си в тежки времена на расизъм. Филмът ни инспирира да не губим надежда и да се борим за себе си, въпреки наложените стереотипи. Така, той е станал един от най-добрите чернокожи бейзболисти на всички времена.

Душа на сърфист

“Душа на сърфист” е по действителен случай, базиран на историята на професионалната сърфистка, Бетани Хамилтън (Ана- София Роб). Нощта преди Хелоуин, Бетани отива да сърфира и е нападната от тигрова акула, в резултат на което губи ръката си. Тя има огромна страст към сърфирането и този тежък инцидент не я спира от мечтата й. Този филм ще ви научи да обичате, да имате вяра в себе си и да се справите с всички препятствия.

Красив ум

“Красив ум” е филм, базиран на живота на Джон Наш, Нобелов лауреат по икономика. Той е вдъхновен от бестселъра на Силвия Насар. В него се разказва историята на един параноичен шизофреник, който превъзхожда в катедрата по математика, но след като приема тайна работа в криптографията, той трябва да наблюдава как неговата работа води до проблеми върху жена му и приятелите му.

Предай нататък

Това е вдъхновяващ филм, който ни кара да искаме да променим живота на някой друг. Дори, ако това е да направите нещо малко, то ни кара да помагаме на другите от себеотрицание. Историята е за едно момче, което се опитва да направи света по-добро място чрез училищен експеримент. Той идва с идеята да отвръщат на услугата обратно, като направите едно добро дело за някого, така той бавно започва революция.

127 часа

127 часа е биографичен филм, който разказва историята на Арон Ралстън, който остава в капана на един камък, изолиран в каньона Блу Джон, югоизточна Юта, през април 2003 г. Историята се основава на мемоарите на Ралстън, който е между чука и наковалнята. Това е една истинска история за оцеляването и надеждата. Решителността на Ралстън е наистина вдъхновяваща.

Мис Слънчице

Това, което прави “Мис слънчице” толкова голям филм е, че това е разказ за ежедневието на семейството, което трябва да премине през борби, за да свърже двата края. Шерил Хувър е майка на две деца, която приютява брат си, след опит за самоубийство. Нейният съпруг се бори с бизнес програма, която не намира реализация, синът и е антисоциален, свекърът й е наркоман, а дъщеря й иска да спечели конкурс за красота. Те са дисфункционално семейство, което трябва да работи, чрез една трагедия, за да осъзнае колко много те се нуждаят един от друг.

В търсене на щастието

Този филм, в който звезда е Уил Смит, учи зрителите, че с упорита работа, търпение, силна воля и доверие, можете да направите това, което сте си наумили, така че да постигнете всяка цел. Той проследява живота на бездомен мъж, опитвайки се да отгледа сина си в най-добрите възможни условия. Той мечтае да стане успешен търговец и да започне стаж, където работи дълги и изморителни часове, с надеждата, че ще получи работата, на пълно работно време, като инвестиционен посредник. Филмът отново е базиран на истинска история.

Вдъхновяващи филми - 1 част

Филми, които ще ви вдъхновят (част 1)

Етикети:

За автора

Христина Розова

Здравейте, казвам се Христина и съм редактор в Списание VIP. Обичам да комуникирам, да се запознавам с различни хора и да обменям ценна информация, която намирам за полезна. Работата в списанието ми носи не само наслада, но и нови знания всеки ден. Пиша статии за красота, иновации, филми, музика и като цяло развлекателната секция. Вярвам, че една добра идея може да се развие без пари, дотолкова, доколкото срещнеш хора, които я разбират и подкрепят. Изключително ми е приятно да работя в млад и амбициозен екип, който е изпълнен с креативност и идеи и се надявам да растем с всеки изминал ден. Пожелавам на всички да не спират да мечтаят и да правят всичко по силите си, за да постигнат целите си, защото именно в това се крие смисълът на живота.