Филми, които ще ви вдъхновят (част 1)

Тези филми ни учат на простите победи в живота

20.08.2014

Напоследък се чувствате изгубени и не намирате смисъл в нещата, които правите? Тогава оставете Списание VIP да ви мотивира със следващата статия.

Специално за вас, читателите, селектирахме едни от най-добрите филми правени през годините, които по една или друга причина са докоснали милиони хора с историята и поуката, която носят с тях.

Също така те ни учат на значението на упоритата работа и никога да не се отказваме. Ако искате да постигнете целите и начертаните си планове не позволявайте на никого да ви каже, че не може да направите нещо. Тези филми ни учат на простите победи в живота. Това са филми, които ще ви направят щастливи.

Вижте още: Магията на френските филми

Представяме ви първа част на: Филми, които ще ви вдъхновят и ще ви направят щастливи

Зелената миля – това е филм, който е базиран на едноименния роман на Стивън Кинг. Разказва историята на полицейски офицер, който отговаря за затворници с доживотна присъда, през лятото на 1935г. Мъж е обвинен в изнасилването и убиването на две млади, бели момичета и е осъден на електрически стол. Той обаче, променя изцяло живота на всички около него, като ги кара да повярват в добрите неща в живота.

Помни Титаните – това е един от най-вдъхновяващите спортни филми на всички времена. Действието се развива във Вирджиния, където училищата са разделени в продължение на поколения. Въпреки това, когато една черна и една бяла гимназията са принудени да се интегрират, те трябва да се научат да се доверяват един на друг. Те го правят с помощта на футболния отбор и треньорът (Дензъл Уошингтън).

Беднякът милионер – беднякът милионер е филм, който вдъхновява всички нас, да преодолеем всяка трудност и да не забравяме миналото си, но да се учим от него, защото събитията в миналото ти ще ти помогнат един ден. Този филм също доказва, че любовта побеждава всичко. Става въпрос за едно момче от Мумбай, което е израснало в гетата на Индия. Когато той става състезател на индийската версия на “Кой иска да бъде милионер?”, животът му се променя завинаги. Арестуван пе о подозрение за измама и докато го разпитват, разказва истории за събития от живота си, които обясняват защо той знае отговорите на въпросите.

Изкуплението Шоушенк – това е филм, адаптиран от новелите на Стивън Кинг, “Рита Хейуърт” и “Изкуплението Шоушенк”. Филмът разказва историята на Анди Дюфрес, банкер, който е осъден на затвор за убийството на жена си и любовникът й, въпреки твърденията му за невинност. Ние следваме борбите му с живота в затвора, и щастието, което той получава от приятелството си с други затворници, като Морган Фрийман, надявайки се, че нещата ще проработят за него.

Корабокрушенецът – една тъжна история, която учи хората никога да не се отказват. Том Ханкс играе служител на FedEx, чиито самолет се разбива на път да достави пакетите. Той е блокиран на остров и се опитва да оцелее, като използва това, което е в самолета, и това, което е на острова.

Невидима зона  – чернокожото момче от гетото, Майкъл Оър е приютено от богато бяло семейство. Историята отново е базирана на истински случай. Главната роля е изпълнявана от Сандра Бълок, която учи себе си на милосърдие и доброта и помага на едно момче, в борбата му с живота и мечтите си. Насочвайки го към футбола и учението, приемното семейство на Майкъл Оър, разказва една история за искрените чувства и за правото да се съмняваш…

Форест Гъмп  Том Ханкс дава още едно невероятно изпълнение в този филм. Той играе Форест Гъмп, който не е много умен. Въпреки това, Форест е имал един вдъхновяващ живот и е присъствал на много исторически събития, които разказва на случайни хора, на автобусната спирка, докато чака своя превоз.

Вдъхновяващи филми (част 2)

Вдъхновяващи филми (част 2)

Етикети:

За автора

Христина Розова

Здравейте, казвам се Христина и съм редактор в Списание VIP. Обичам да комуникирам, да се запознавам с различни хора и да обменям ценна информация, която намирам за полезна. Работата в списанието ми носи не само наслада, но и нови знания всеки ден. Пиша статии за красота, иновации, филми, музика и като цяло развлекателната секция. Вярвам, че една добра идея може да се развие без пари, дотолкова, доколкото срещнеш хора, които я разбират и подкрепят. Изключително ми е приятно да работя в млад и амбициозен екип, който е изпълнен с креативност и идеи и се надявам да растем с всеки изминал ден. Пожелавам на всички да не спират да мечтаят и да правят всичко по силите си, за да постигнат целите си, защото именно в това се крие смисълът на живота.