Вдъхновение за нова работа

TED Talks

03.03.2015

Дори да имате добра работа, приятни колеги и приветлива работна атмосфера все идва момент, в който ви се иска нещо по-различно. В крайна сметка животът е движение и динамичните промени са неразривна част от него. Застоявайки се прекалено дълго на едно и също място не можете да изкачите върховете, за които винаги сте мечтали.

А и професията ви трябва да е такава, че да ви доставя удоволствие, да се чувствате удовлетворени от работния процес и собственото си развитие. Все пак по-голямата част от живота преминава в работа и не може да си позволите да не изпитвате удоволствие от нея.

Вдъхновение за нова работа

От ted.com са изготвили списък с най-вдъхновяващите разговори, свързани с намирането на нова работа. Заслужават си гледането!

1. Лари Смит, професор по икономика

„Защо няма да успеете да имате страхотна кариера“

В този забавен и прям разговор, Лари Смит обсъжда абсурдните извинения, които хората измислят, когато не могат да предявят своите желания и да следват своите страсти.

2. Алан де Бутон, френски съвременен автор

„По-приятната и по-нежна философия на успеха“

Ален де Ботон изследва идеите за успеха и провала, като поставя под въпрос предположенията, основани на тези две преценки. Успехът винаги ли е заслужен? А провалът?

3. Тони Робинс, експерт по психология на лидерството

„Защо правим това, което правим“

Тони Робинс обсъжда „невидими сили“, които мотивират действията на всички.

4. Каре Андерсън, писателка

„Бъдете създател на възможности“

Всички ние искаме да използваме нашите таланти да създадем нещо смислено с живота си. Но как да започнем? (И … какво, ако сме срамежливи?)

5. Сара Люис, писателка

„Прегърнете близката победа“

В първата си работа в музей на изкуствата, Сара забелязва, че не всяка картина е шедьовър. Тя иска от нас да разгледаме ролята си на почти провалили се, близко до победата в нашия собствен живот.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.