Вечерните навици на успелите хора

Как прекарват вечерите си

08.05.2015

Мнозина от вас са чували фразата “Рано пиле рано пее”. Много вярна народна мъдрост, но истината е, че много от успешните хора си имат навици и за сутрин и за вечер. Така че не е достатъчно само да ставате рано.

Вечерите са решаващ период от възстановяването на ума и тялото. Оптимизирането на това време може да направи чудеса.

Някои от най-успелите в световен мащаб хора, разкриват своите малки вечерни трикове, с които поддържат продуктивността си на максимално ниво.

Вечерните навици на успелите хора – ето какво споделят те

1. Барак Обама – дължейки се на неговата природа или на изискванията на работата му, президентът Обама често прекарва по няколко часа всяка вечер анализирайки графика и задачите си за следващия ден.

Съвет: Ако знаете, че утре ще е напрегнат ден, проверете графика си от предния ден.

2. Модният дизайнер Вера Уанг – след като провери имейлите от служителите си, Вера Уанг посвещава вечерта на креативно дизайнерско мислене.

Съвет: В края на деня е добре да отделите време да развиете способностите си, като оставите ума си свободно да роди нови и гениални идеи.

Вечерните навици на успелите хора

Снимка: pixabay

3. Бил Гейтс – той прекарва един час преди лягане в четене. Тази рутина  помага за облекчаване на нивата на стрес и засилва когнитивната функция, като създава нови знания.

Съвет: Четенето стимулира мозъка, обогатява словесния речник и подпомага мисловната дейност. Лично аз мисля, че този вечерен навик е наистина полезен. От една страна разтоварва стреса, от друга обогатява с нови знания.

4. Ариана Хъфингтън (автор на 11 книги за история на културата и политика)  Ариана задължително изключва телефона си вечер. След силно стресиращ и натоварен ден, преминал в срещи и завършване на различни задачи, определено не и е до говорене по телефона. Много от големите имена в бизнеса също стриктно спазват този вечерен ритуал.

Съвет: Все пак стига ни цял ден облъчване, вечерта е време за почивка!

А какви са вашите вечерни навици? Споделете в коментарите по-долу.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.