Вертикалните гори в Нанкин, Китай

Над 3000 растения ще произвеждат около 60кг кислород всеки ден

06.02.2017

За съжаление Китай е известен освен с многото си население и прекрасните места за посещение, и с много мръсен въздух. Не на шега някои жители вече се снабдяват от чужбина с бутилки чист въздух.

Това налага и незабавните мерки за подобряване качеството на въздуха. Новост в град Нанкин са вертикалните гори, които буквално спират дъха.

Вертикалните гори в Нанкин, Китай – за глътка свеж въздух

Тези гори, наречени Nanjing Towers, ще произвеждат 60 кг кислород всеки ден. Очаква се проектът да бъде завършен през 2018-та година.

Вертикалните гори в Нанкин, Китай

Проектирана от италианския архитект Стефано Боери, всяка кула ще приюти над 1000 дървета и около 2500 храсти от 23 различни местни видове. По-високата кула ще съдържа офиси, музей, училище по архитектура и клуб на покрива. Докато по-малката кула ще има басейн на покрива и 247-стаен хотел Hyatt.

Балконите ще позволят на посетителите да се насладят на невероятна гледка към главозамайващите вертикални гори, които са предназначени да помогнат регенерирането на местното биологично разнообразие.

Това не са първите вертикални гори, които Стефано е проектирал. Две вече са били построени в Милано и други подобни сгради са планирани за Лозана, Швейцария. В един все по-замърсен свят, тези зелени проекти са истинска глътка свеж въздух.

вертикални гори в Милано

Сградите на Стефано в Милано

 

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.