Видеоклипове, които очароват

Съвети от Грег Жарбо - "Видеомаркетинг и маркетинг в YouTube"

18.01.2015

В книгата си „Изкуството да очароваш“, Гай Кавазаки привлича вниманието ми (за пореден път, докато чета книгата) със съвети за видеомаркетинга. Те са дадени специално за автора от гуруто в областта Грег Жарбо (съосновател на SEO-Pr и автор на „Видеомаркетинг и маркетинг в YouTube: по час на ден“).

Видеоклипове, които очароват – съветите на Грег Жарбо

Придавайте специфична стойност

Видеоматериал, който има за цел да очарова хората, трябва да предоставя специфична информация на своите зрители. Тази специфична информация идва под четири различни форми:

1. Вдъхновение – най-популярните клипове в последните години са тези, разказващи вдъхновяващи истории за проява на кураж и смелост.

2. Забавление – безспорно най-гледаните клипове в YouTube и не само са тези, които карат хората да се превиват от смях. Да не пренебрегваме и забавните видеота на домашни любимци.

Вижте още: 10 начина да постигнете “mensch” същност

3. Образование – документални материали, подобни на тези, които бихте гледали по Discovery. Не всички залагат на образованието си, но пък на много хора би им се видяло интересно да научат нещо ново.

4. Обучение – видеоматериалите с обучаващ характер показват как да извършвате определени действия и как да ползвате определени продукти. Например как да сгънем тениска за 2 секунди. Според мен този видеа винаги ще бъдат актуални тъй като, когато ни е необходимо нещо, веднага тръгваме да търсим из Интернет как се прави.

Голямата цел на много фирми са така наречените „вирусни видеа“. Тези, които плъзват из мрежата и са гледани от милиони хора, само за няколко дни. Но не превръщайте търсенето на подобен род видеоклип в своя идеална цел. Както Гай Кавазаки казва, късметът превръща едно видео във вирусен материал, а „дано да има късмет“ не е добра стратегия. Правилният начин да създадете качествено съдържание е да се уверите, че клипът е вдъхновяващ, забавляващ, образоващ или обучаващ.

 

Източник: Из книгата „Изкуството да очароваш“

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.