Изследователската станция ХААРП – мит или истина?

Има ли влияние изследователската станция върху аномалиите във времето?

22.07.2014

Напоследък се случват странни неща в България. Вали огромен град с размерите на орех, изсипват се поройни дъждове, причина за много наводнения и жертви в цялата страна и всичко това се случва сякаш от нищото. Един ден пече, а другия ден е цял катаклизъм. Хората започнаха все по-често да търсят причината за тези аномалии и смятат, че има човешка намеса. Много от пострадалите твърдят, че „Програмата за високочестотни активни изследвания на полярното сияние“ или така наречената изследователска станция ХААРП има принос за всички тези аномалии.

Вижте още: Останките на подводницата К-129

Вижте някои от тайните на изследователската станция ХААРП и има ли тя влияние върху всички случващи се аномалии в България?

Местоположение: Гакона, Аляска, САЩ

Възможност за достъп: Достъпът е ограничен: център за атмосферни изследвания под юрисдикцията на Министерството на отбраната.

Американците отговориха на всички критики, отправени от хората по цял свят, като заявиха, че заявената цел на ХААРП е постигане на напредък в познанията ни за физическите и електрическите свойства на земната йоносфера, които оказват влияние върху военните и цивилните ни комуникации и навигационни системи.

Изследователската станция ХААРП се спонсорира от американските военновъздушни и военноморски сили, за да провежда изследвания на йоносферата. Това е онази част на атмосферата, която се намира между 50 и 800 км над земната повърхност. В тази област на атмосферата, газове заредени с електричество, могат да поглъщат и изкривяват радиовълни, което има значителни последици за комуникациите на военните и техните системи за наблюдение.

Проектът ХААРП стартира през 1990 г., но е завършен едва през 2007 г. Най-важният и значим инструмент на ХААРП е йоносферният изследователски инструмент, представляващ мощен високочестотен радиопредавател, който генерира радио сигнали до 10 мегахерца. Антената на радиопредавателя се състои от 180 кули, всяка с височина 22 метра, разположени в голяма правоъгълна мрежа.

ХААРП си сътрудничи с университети от цяла Северна Америка и проекта „уж“ не е секретен, но въпреки това влизането е строго ограничено само за хора, които имат работа по проекта. ХААРП е една от най-дискутираните теми на 21 век и предизвиква множество обвинения от хората, че проектът е създаден със зли намерения.

Изследователската станция ХААРП

Има ли влияние изследователската станция ХААРП върху всички случващи се аномалии в България?

Хората обвиняват проекта, че е създаден с цел да манипулира атмосферата и метеорологичното състояние на земята и предизвиква климатични явления като цунамита, земетресения и дори технологии за контрол на съзнанието.

Не малко снимки бяха споделени в социалните мрежи, които твърдят, че всички природни бедствия напоследък са дело именно на изследователската станция ХААРП.

Голямото тихоокеанско бунище

Вижте още: Голямото тихоокеанско бунище

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването