Вяра Атова – за любовта, музиката и още нещо

13.05.2014

Вяра Атова – едно от лицата от любимата ни музикална медия „City”. Зад гърба си има десетки предавания и интервюта с родни и световноизвестни изпълнители.

А съвсем скоро се появи и с чисто нова песен, която е дуетна и е озаглавена – “Цифра Време”.

Представяме Ви Вяра Атова – за любовта и музиката…. и още нещо.

Вяра Атова интервюЗдравей Вяра! За нас е изключително приятно да направим това интервю с теб .

Кажи ни какво за теб е равно на Цифра Време?

– “Цифра Време” си е толкова много, колкото си го направиш.

Разкажи ни повече и за новата ти песен, която също е озаглавена така?

– Песента е в компанията на Боян Ковачев, за когото това е дебют. Заедно направихме музиката, а аранжиментът и текстът са на Боби. Бях направила дълга пауза и за мен сега е голям кеф, да се завърна не с псевдонима си AV, а като Вяра Атова и то с това парче, което Боби написа.  Иначе го озаглавихме така, защото това се оказа най-характерната фраза от текста. 

Търся я и я намирам във всичко! Гледам да правя живота си по-щастлив и цветен, а любовта е един от начините.

Но как реши песента да е дуетна и да е заедно с Боян Ковачев? Кой направи този така секси и същевременно, толкова арт видео клип?
– Реших да е с Боби, защото му предложих да ми напише парче. А в процеса на работа, той беше записал демо с неговия глас, с който свикнахме толкова много, че след като самият той ме попита дали искам да го направим заедно, не ми отне много време, за да се замисля.
А видеото го направи Бойко Щонов, с който работя за първи път. Бойко за първи път работи по музикален видео клип в България. До момента е учил и работил в Испания, за едни от най-добрите брандове. Но не само CV-то му ме впечатли, а това че знае какво прави и иска, а и разбра моите желания и виждания за това как трябва да изглежда видео клипът на “Цифра Време”.

Цифра време музика

Какво за теб е любовта? 
– Всичко . Търся я и я намирам във всичко! Гледам да правя живота си по-щастлив и цветен, а любовта е един от начините. 

И как се разпознава тя чрез изкуството? 
– Чрез музиката. Най-големият ми емоционален двигател. Все още нямам възможност да покажа цялата си любов чрез и с музиката, но вярвам че и това ще стане.

Вяра Атова - за любовта, музиката и още нещоКак най-често твориш и какво ти служи за муза?
– Най-често ми идва мелодична линия на някоя песен. А като вдъхновение и муза може да ми повлияе дори един ден сред природата. Понякога пък се събуждам ентусиазирана и заредена с желание да  творя, тогава нещата си се получават сами. 

Какви са нещата, за които тайничко си мечтаеш?
– Тайничко не знам дали е. Но си мечтая да се развивам все по-успешно и добре. Мечтая си за всичко, което и всеки друг човек. Но най-смелата ми мечта, разбира се е Grammy.

Разкрий ни някои твои бъдещи планове? Какво си ни подготвила за лятото? 
 – В момента довършвам работата по един трак, заедно с X-a. Остава ни да напишем текста. Мисля го точно за лятото. Така че ще е съвсем скоро.

Вяра Атова - за любовта, музиката и още нещо

Благодарим ти Вяра! Списание VIP ти пожелава още много успешни бъдещи проекти. И не спирай все така да ни изненадваш и вдъхновяваш! Желаем ти летни мигове, изпълнени само с любов и много муза!
А ти какво ще пожелаеш на нашите читатели? 
– Пожелавам ви много захарен памук, много пеперуди в корема, много усмихнато и емоционално лято. Спомени, за които дълго да говорите и да ви вдъхновяват.

Етикети:

За автора

Божана Паскалева

Здравейте. Аз се казвам Божана Паскалева на 29 години съм от София. Любовта към музиката, ми е още от ранна детска възраст. Писането и журналистиката, ме откриха по-късно и то случайно. Преди съм писала 6 години новини, за хип-хоп сайта - hiphop24.org. От там тръгна всичко, а сега смятам в бъдеще, да запиша да уча журналистика. В списание VIP пиша предимно за музика и всичко актуално за нея. За себе си мога да кажа, че много обичам да чета и пиша, а ако това е на фона на хубава музика, думите ми се леят, като изведро. Музиката е голямата ми муза. Гледам положително на живота, и искам да постигна амбициите си. Вярвам в това, че всеки има силата да осъществи мечтите си, стига истински да вярва в тях, и да не се отказва лесно. А аз самата мога да кажа, че не се отказвам лесно.