Вредните храни, които увеличават пролетната депресия

25.04.2014

Вредните храни, които увеличават пролетната депресияПоследни проучвания показват, че яденето на някои от тези “любими” храни, увеличава шансовете за развитие или влошаване на депресията. Хората не трябва да приемат тези 3 хранителни групи често, ако искат да помогнат на организма си срещу пролетната умора и депресия.

Вижте кои са вредните храни, които увеличават риска от умора и депресия.

Рафинирани зърна – тестени изделия, бял ориз и гевреци са всички храни, които са били идентифицирани като противовъзпалително и са свързани с депресия при жените. Изследователите установили, че тези, които консумират възпалителни храни редовно е по-вероятно да страдат от депресия в края на изследването.

Вредните храни увеличават пролетната депресия

Безалкохолни напитки – пиенето на най-малко една сода на ден, диетична или обикновена, може да допринесе за депресия, наред с други здравни проблеми, включително повишен риск от инсулт и нетърпимост към инсулин.

Фаст фууд – хората, които ядат бързи храни са с 51 процента по-голям шанс да развият депресия, отколкото тези, които не го правят, според проучване в списание Public Health Nutrition. Това включва полуфабрикатите, които се предлагат в търговските мрежи като: хамбургери, хот-дог и пица.

Депресията се поражда от вредните храни

Пастата и спагетите са доста бързи ястия в ежедневието ни и в един момент стават вредни, ако са сервирани по 3-4 пъти седмично. Содата и безалкохолните напитки са пълни с празни калории и вредни вещества, които по никакъв начин не помагат на организма ви за редовна консумация. Заместете ги с вода, чай или фреш. Повечето хора опират до бързите и вредни храни понякога, няма как. Разбираемо е при наличието на никакво свободно време от работа, фаст фууда да е единственото нещо, което ви крепи. Научете се, че колкото по-бавно се храните и се наслаждавате на храната, която приемате, толкова и организма ви ще ви се отплати. Като ядете по-добре, може да избегнете развитието на депресията.

Автор: Христина Розова

Етикети:

За автора

Христина Розова

Здравейте, казвам се Христина и съм редактор в Списание VIP. Обичам да комуникирам, да се запознавам с различни хора и да обменям ценна информация, която намирам за полезна. Работата в списанието ми носи не само наслада, но и нови знания всеки ден. Пиша статии за красота, иновации, филми, музика и като цяло развлекателната секция. Вярвам, че една добра идея може да се развие без пари, дотолкова, доколкото срещнеш хора, които я разбират и подкрепят. Изключително ми е приятно да работя в млад и амбициозен екип, който е изпълнен с креативност и идеи и се надявам да растем с всеки изминал ден. Пожелавам на всички да не спират да мечтаят и да правят всичко по силите си, за да постигнат целите си, защото именно в това се крие смисълът на живота.