Време за… плодове

В коя част от денонощието е най-добре да ги похапваме

12.07.2016

Няма какво да Ви говоря за ползите от приемането на разнообразни витамини под формата на плодове. Ясно е, че любимите сладки удоволствия са били и винаги ще бъдат един добър източник на полезни вещества. Въпреки, че много хора в света на здравословното хранене водят дълги дебати и спорове за ползите и вредите.

Макар и да не съм специалист по хранене, с годините на спазване на най-различни режими, съм установила едно – трябва да слушаме тялото си. То само ни казва от какво се нуждаем истински. Така, че ако ни се прииска нещо сладко, не виждам причина защо да не задоволим нуждата с любим плод. Въпреки, че не съм съгласна с много от публикуваните компетентни мнения по въпроса, смятам времето за приемане на плодове за важно. Просто в някои периоди от денонощието, организмът обработва по-добре и по-ефективно тези дарове от природата.

Време за… плодове – кога е най-добре да ги похапваме

Консумирането на плодове сутрин Поради високото си съдържание на фруктоза, плодове е най-добре да се ядат сутрин. След сън тялото ни се нуждае от бърз тласък. От друга страна, ако ядете плодове твърде близо до часа на лягане, високите нива на захар ще нарушят здравия Ви сън.

След ядене на плодове, изчакайте 1-2 часа докато тялото Ви ги смели напълно, преди да консумирате друга храна.

Време за... плодове - кога е най-добре да ги похапваме

Хапвайте плодове на закуска

Никога не яжте плодове по време на ядене

Може би малко известен факт е, че не трябва да смесвате плодовете с основното си хранене. Ако комбинирате твърде много храни и за десерт решите да хапнете плод, това ще затрудни храносмилателната система значително.

Защо е добре да спазвате тези препоръки за ядене на плодове

С яденето на плодове в началото на деня, ще получите бърз тласък, енергия и много хранителни вещества. Увеличаването на енергията (и намаляването на глада) ще Ви направи щастливи и готови за предизвикателствата на новия ден.

Плодовете съдържат много хранителни вещества, фибри и полезни въглехидрати, за да поддържат тялото Ви в отлично състояние. Включвайте ги в менюто си, но не забравяйте, както и с всичко останало – не е добре да прекалявате!

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.