Времето е най-ценният дар на човека

То е единственото нещо, което притежаваме

17.10.2017

Ето тук вече ще става страшно. Кое е най-скъпо което притежавате – за някоi това е къщата или новaта кола. За по-романтичните това са семейството и приятелите. За трети това са работата и кариерата. А за най-сантименталните – това се вещите изпълнени със спомени. Проблем виждам само, ако най-ценното което притежавате е вашият смартфон. Всъщност истински ценното е нашето време, защото то е ограничено. Замисляйки се от начало това е единственото нещо, което притежаваме. Започнах да пиша това преди няколко месеца сега, когато го довършвам чак ми е странно колко съм била права.

Времето е единственото нещо, което притежаваме

Не притежаваме хората около нас, дори и най-близките си – винаги ми е бил странен изразът “имам” когато става дума за човешки взаимоотношения. Замислете се как звучи имам сестра или имам дете или имам мъж и т.н., малко нелепо, нали? Ние не притежаваме хората, нито те нас. Просто в даден момент комуникираме по-често помежду си заради обща цел, връзка или възникна ситуация. Но тези хора няма да се вечно с нас или поне няма да са постоянно до нас.

Тик-так – дори и в този момент времето тече и никой няма да ви го върне. Затова не просто ценете всяка минута, опитайте се да я направите възможно най-приятна за вас самите, от това по-хубаво нещо няма. Затова помнете:

Да не Ви пука – непукизмът винаги е бил хубаво нещо. Не се интересувайте какво мислят хората за вас. Това първо е излишна загуба на време, второ каквото и да направите винаги ще се намери някой “доброжелател”, който да го коментира. Така че го карайте по-спокойно, напред по своя път.

Второто важно нещо тук е – не клюкарствайте за чуждия живот. Това също е излишна загуба на време. “Кой”, ”Защо”, ”По каква причина” това не са вашите въпроси и не е ваша работа.

Времето е най-ценния дар на човека

Най-ценното нещо е времето, защото то е ограничено

Хората не сме дървета – така че спокойно може да сменяме локацията си и да изразяваме емоциите си. Това е много хубаво и е време да се възползваме по-често от това свое умение. Логиката тук е проста – ако искаме да сме някъде отиваме, ако не искаме тръгваме си. Ако искаме да кажем нещо на някой, му го казваме.

Живейте – имайте повече вяра в самите себе си. Вярвам, че няма лоши и мързеливи хора, а подтиснати от себе си или от другите. Така, че смейте се, обичайте, танцувайте, пейте, карайте се, дори се сбийте, ако трябва…, плачете, прощавайте, усмихвайте се, ревнувайте се. Бъдете истински без страх и премисляне. Сега му е времето.

Гост автор: Гергана Георгиева

Етикети:

За автора

Списание VIP