Времето е пари

Най-добрите съвети за управление на времето от богати и преуспели хора

24.11.2015

Опитвате ли се да преборите времето, като го управлявате по-ефективно? Всъщност какво е това “управление на времето”, възможно ли е да съществува? Дали въобще можем да се преборим с бързо отминаващите секунди, часове, дни и години? Не, не можем да се борим да надбягаме времето, но можем да използваме текущите моменти ефективно и пълноценно, като приоритизираме задачите си и правим възможно най-доброто за най-кратко време.

Цялото това ефективно използване на пространство и ресурси може да се обобщи, не като управление на времето, а като управление на дейностите. Нека да прочетем заедно какво казват някои от най-успелите хора по темата.

Времето е пари – съвети за управление на дейностите от някои от най-успелите хора в света

1.. Брайън Трейси, главен изпълнителен директор на Брайън Трейси International -“Планирайте деня си предварително”

Най-доброто упражнение, което можете да практикувате е да планирате деня си предварително. Нека последното нещо, което правите преди да си тръгнете от работа е да направите план за следващия ден.

2.. Тони Шварц, главен изпълнителен директор на “Енергиен проект” – “Приоритизирай”

“Насилете се да приоритизирате задачите си, така че да можете да свършите поне една важна през този период от деня, в който сте най-продуктивни.”

3.. Дъстин Московиц, съосновател на Facebook – “Изберете един ден, за да се съсредоточите върху своята индивидуална работа”

“Изберете поне един ден в седмицата, в който вие и вашият екип можете да се съсредоточите върху завършване на индивидуалната работа без никакви прекъсвания, като срещи например.”

4.. Уорън Бъфет – “Казвайте не през повечето време”

“Разликата между успелите и много успелите хора е, че много по-успешните казват “не” на почти всичко.”

Времето е пари

Управлявайте дейностите си ефективно

5.. Брайън Халиган, главен изпълнителен директор на HubSpot – “Отделяйте си време да мислите”

“Опитвам се да мисля много и да увелича размера време, което прекарвам в мислене за сметка на телефонните разговори и срещите.”

6.. Nathan Blecharczyk, съосновател на Airbnb – “Свършете истинската работа още сутринта”

“Опитвам се да запълня календара си на заден ход, от края на всеки ден до по-рано. Опитвам се да запазя сутринта за правене на “истинската работа”. По-лесно е да се съсредоточа сутрин, преди да бъда засипан със срещи по-късно.”

Вижте още: “Нямам достатъчно време”

7.. Ричард Брансън – “Провеждайте срещите си прави”

“Един от любимите ми трикове е да провеждам повечето от срещите си прав. Смятам, че това е много по-бърз начин да се захващаме за работа, да вземем решение, както и да приключим дадена сделка. Когато имам възможност, често водя нещата с още една крачка напред – Буквално, със среща-разходка!”

 

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.