Всичко в живота е въпрос на баланс

Балансът между свободата и отговорността е жизненоважен

18.05.2015

Всичко в живота е въпрос на баланс. Било е и винаги ще бъде така. Когато прекрачим границата нещо се случва. Затова винаги е било важно да сме в златната среда. Да намерим правилния баланс, който ще ни помогне да живеем добре. Да бъдеш лидер и същевременно да водиш забележителен живот означава да постигнеш деликатния баланс между свободата и отговорността.

Всичко в живота е въпрос на баланс, а балансът между свободата и отговорността е жизненоважен

Живеем в прекрасен свят с неограничени възможности. Всички сме свободни да правим това, което ни харесва. Бъдете свободни и се радвайте на момента. Не се притеснявайте да се отдадете на буйни страсти и на една прекрасна любов. Забавлявайте се до зори. Живейте в настоящето. От това няма нищо лошо, всеки има право да е свободен. Но в същото време проявявайте и отговорност. Не забравяйте да си поставяте цели, които трябва да реализирате. Спазвайте обещанията си и изпълнявайте задълженията си.

Вижте още: Слушайте внимателно събеседниците си

Къде стои животът ви точно в този момент? Прекалено дълго време отделяте на свободата си и не отделяте достатъчно време за изграждане на кариера и прекрасен живот? Или обратното? И в двата случая един от жизненоважните баланси е нарушен. Затова трябва да направите всичко необходимо и да изравните баланса. Помислете си как ще изглежда живота ви, ако се намират по средата на скалата между свободата и отговорността?

По-доброто разбиране означава по-добър избор. А по-добрият избор води до по-добри резултати. Свобода или отговорност? Или точно в средата между двете? Изборът е изцяло ваш.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването