Всяка секунда от живота е важна

Една анимация със силно послание

03.02.2015

Животът е кратък! Може би клише, но пък вярно. Всеки ден около нас загиват стотици хора, много от които съвсем млади. И когато чуем за поредната трагедия отново и отново си повтаряме “животът е кратък”.

Един често задаван въпрос е повод за размишления на мнозина – “Ако имахте само един ден, как ще го изживеете?”. Всеки сам ще даде отговора не себе си.

“Представете си, че има банка, която всеки ден зарежда по сметката ви 86 400 долара. Остатъкът не се прехвърля за следващия ден. Всяка вечер служителите изтриват онова, което не сте успели да похарчите. Какво ще направите? Ще използвате всичко до стотинка, разбира се!

Всеки от нас разполага с такава банка. Нейното име е ВРЕМЕ. Всяка сутрин имате в наличност 86 400 секунди. Всяка нощ онова, което не сте успели да инвестирате за добри дела, бива заличено безследно. Всеки ден за вас се отваря нова сметка. И всяка вечер тя се закрива. Ако не успеете да използвате депозита от деня, загубата е за ваша сметка.”

Това кратко видео проследява 1 минута, последната минута от живота на една муха. За това кратко време тази отчаяна муха успява да изпълни дългия си списък с “неща, които да направя преди да умра”.

Всяка секунда от живота е важна! Не бройте дните, а ги изживейте така, че като погледнете назад, всяка секунда от тях да си е струвала.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP.
Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.