ВСУ: Величие+Страст+Услуги

Формулата на успеха за хората, които искат да правят това, което обичат

20.04.2015

Знаете ли колко много хора работят без никога да почуствали удовлетворение от работата си? А знаете ли колко малко от тях някога са мечтали да правят това, което обичат?

Ще кажете, че поради икономическата нестабилност са принудени са се примиряват с професии, които не харесват. Да, така е, всеки има нужда от препитание, но и всеки може да си намери работата, която би вършил с удоволствие. Възможности има безброй, но някои хора просто са изморени да ги търсят или нямат смелост да поемат живота си в свои ръце. Нали е по-лесно да седиш на едно място и да обвиняваш всичко и всички около себе си за нещастното си съществуване (държаата, шефът, колегите,…).

Ако сами не поемете живота си в ръце и не намерите това, което наистина ви носи удоволствие, няма да получите желаното удовлетворение.

„Пътят към никъде е павиран с извинения.“

Но откъде да започнете? Днес попаднах на една много интересна формула, която намирам за изключително точна.

ВСУ накратко или Величие+Страст+Услуги

За да работите това, което обичате първо трябва да знаете какво ви харесва да правите и добри ли сте в него.

Първа съставка – Величие

В какво сте велики? Може би звучи доста странно, зададено по този начин, но замислете се. В какво сте добри, за какво сте получавали най-много похвали и признания?

Повечето хора рядко си задават този въпрос, понеже в корпоративния свят винаги въпросът е в какво си се провалил. Намерете за себе си точно тази специфична дейност или област на дейност, в която можете да постигнете най-добри резултати.

ВСУ: Величие+Страст+Услуги

Снимка: pixabay

Втора съставка – Страст

Не се опитвайте да я намерите.

Хората се твърде заседнали в опита си да „намерят своята страст“. Нека бъдем откровени – страстта не се намира. Страстта е резултат, който се постига чрез предприемане на действия. Намерете нещото, което обичате да правите и вложете в него цялото си желание и страст.

„Препятствията са тези ужасни неща, които виждаш, когато не гледаш към целта си.“ — Хенри Форд

Трета съставка – Услуги

Какво можете реално да предложите на пазара за услуги.

Въсщност тази точка е пресечната на страст и величие. След като сте намерили в какво сте най-добри и какво обичате да правите, тези две линии трябва да се засичат някъде в обща част.

Вижте още: Направете го сега! Не отлагайте за утре

Най-добрият начин да разберете вашата най-висока точка на обслужване (предлагане на услуги) е първо да направите списък на нещата, в които сте много добри (В); второ да ги пресечете с тези, които обичате да правите (С). Третата и последната стъпка,е да разберете най-добрата комбинация от В + С, която ще ви позволи да предоставите услуга (У), която да е най-добрата за вас и за околните!

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.