Вътрешното усъвършенстване към успеха

Хората, които работят върху себе си са сред най-силните...

13.11.2016

Работите усилено и искате да растете в служебната йерархия? Стремежът да се докажете като професионалист и да надграждате своите знания и умения е похвален, но често остава неразбран и невъзнаграден.

Вътрешното усъвършенстване е вашият път към успеха

За сметка на това, вътрешното усъвършенстване и самопознанието винаги носят положителен ефект, както върху вашето самочувствие, така и върху самоувереността ви. Не забравяйте, че хората, които отделят време, за да работят върху себе си са сред най-силните и справящи се личности на новото време.

Личностните качества, които изграждате и развивате не могат да ви бъдат отнети и могат да се превърнат във ваша солидна опора винаги, когато попаднете в житейска или професионална криза.

Често се оказва, че осъзнаваме това именно в моменти на изпитания.

Вътрешното усъвършенстване към успеха

Посрещайте трудностите на живота със своите близки

В резултат на небалансиран живот и натрупаното напрежение рано или късно изпитваме потребност да обърнем поглед навътре в нас и да се запитаме:

Накъде сме се отправили? Следваме ли мечтите си? Какво искаме от живота си?

Единствено чрез самоусъвършенстването човек може да помогне сам на себе си в моменти на отчаяние и обърканост. Нещо повече, той може да помогне и на хората, на които държи, да ги направи щастливи и да им даде мотивация да изразяват себе си и своите чувства.

Колкото повече вярвате, че това е възможно, толкова повече възможности да подобрите самите себе си ще откривате. Включително такива, които касаят вашето професионално развитие, успех в общуването с хората, както в личен план, така и в работна среда.

Вътрешното усъвършенстване към успеха

Пътят към успеха преминава през вътрешната ви нагласа

Когато хората „затворят“ съзнанието си задълго „на тясно“, мислейки за ежедневни неща и ограничавайки се с тривиални теми и ангажименти, губят перспектива. Една от техниките да се избяга от подобен „затвор“ е да се фокусирате в спокойните води на езеро и да видите в огледалната му повърхност своя живот, такъв какъвто искате да бъде.

Тази техника е описана от един от водещите световни експерти по лидерство Робин Шарма в книгата му „Монахът, който продаде своето ферари“.

Гост автор: Анелия Георгиева

Етикети:

За автора

Списание VIP