Няколко възможности за допълнителни доходи

Използвайте интернет, за да си осигурите допълнителни средства

17.03.2015

Много от вас постоянно търсят начини и възможности за изкарване на допълнителни средства. Ако работите на пълен работен ден, обаче, намирането на втора работа или време за допълнителна надомна работа е доста трудно начинание. Някои хора търсят решение чрез интернет и начините за печелене на пари от там. Ако сте от онези, които имат собствен сайт или пък сте модерен блогър и искате да разберете как можете да печелите от това, тази информация може да ви бъде полезна.

Ето няколко възможности за допълнителни доходи

Станете партньори – какво значи това? Със сигурност не изискват от вас да правите инвестиция. Ставайки партньор от вас се изисква да рекламирате онлайн магазини срещу процент от продажбите в сайта. Този начин е подходящ за тези от вас, които имат вече свой сайт или си водят блог. Как става това? Първо, разбира се е нужно да се регистрирате в сайта, на който ще ставате партньор. Обикновено сайтове за дрехи, обувки, козметика и др. предлагат такава възможност и имат опция “Станете партньор”. След регистрацията и след като бъдете одобрени, получавате достъп до административен панел във вашия профил, където се намират всички инструменти, необходими, за да работите. Там има голям набор от банери и линкове с реклами на кампании за намаления и т.н. От вас се иска да споделите тези банери в своя сайт, блог или под формата на линк във вашия Фейсбук профил например. Вашите посетители кликат върху него и ако направят покупка чрез вашия линк, получавате процент. Разбира се, кликове се зачитат само от един IP адрес в период от 24 часа, т.е. няма как различни хора да кликат и пазаруват от едно и също IP и тези продажби да ви начисляват процент. Можете да разпространявате вашия линк, също така и на други места – имейл, форумни групи и т.н. Понякога, невинаги, за да бъдете одобрени за партньори, трябва първо да отговорите на условието, вашият сайт или блог да бъде сериозен, редовно обновяван и с голяма аудитория.

Афилиейт маркетинг – афилиейт партньорството е също начин да заработите добълнително, чрез комисионна, ако имате собствен сайт за стоки или услуги или сте блогър, но искате да продавате в него също и чужди стоки и услуги. Един вид, вие правите „реклама” на сайт на който сте партньор и чрез вас аудиторията ви разбира за изгодни оферти и намаления. На вас, обаче, не ви се плаща за реклама, а ви се изплаща комисионна за всяка успешна сделка, реализирана чрез вашето посредничество. Информация за афилиейт програми можете да намерите в сайтовете на т.н. Affiliate Networks. Това са интернет компании, които приемат в мрежата си сайтове, желаещи да продават чужди продукти като им осигуряват подходящи продавачи и софтуер за следене на продажбите. Тези партньорски мрежи свързват сайтовете предлагащи партньорски програми със сайтовете, които желаят да печелят от такива програми. Българската директория за афилиейт програми можете да намерите тук: http://afiliate.start.bg.

Хубавото за собствениците на сайтове, които се включат в тези мрежи е, че не се занимават да търсят подходящи програми сами и получават заплащането си от различните сайтове, с които работят наведнъж.

Няколко възможности за допълнителни доходи

Как работи Афилиейт маркетинга

Google AdSense – отново, ако си имате интернет сайт и сте се интересували от наличието на странични опции за печелене от него, значи няма начин да не познавате платформата AdSense. Ако сте чували това наименование, но не знаете какво представлява най-общо казано, сега ще поясним. Това е рекламен сървър на Google, в който се правят регистрации на уеб сайтове, към които след това се добавя рекламно съдържание. Собствениците на уеб сайтове могат по желание да се регистрират в програмата, за да имат възможност да показват насочени реклами. Рекламите могат да бъдат най-разнообразни под формата на текстови връзки или видео. Програмата на AdSense дава възможност да печелите пари от сайта си на базата на кликове от вашите посетители. Размерът на заплащането за направен клик варира в зависимост от това, колко плаща рекламодателя. По такъв начин печелят и собствениците на интернет магазини и сайтове за услуги от страниците си във Фейсбук и сайта YouTube за видео споделяне. Там аудиторията е огромна и нараства и процентът печалба. Същото можете да правите и вие, ако си имате YouTube канал за споделяне на собствени клипове. Просто го регистрирайте.

Вижте още: 4 от най-добрите начини да печелим пари онлайн

Сега да обърнем внимание и на обикновения интернет потребител, който няма собствен сайт и блог, но желае да пробва начини за докарване на допълнителен доход.

Ако имате дар слово и обичате да изказвате мнение по всички въпроси, може да си спечелите нещо от писане по форуми. Форумите като неизчерпаеми източници на дискусии по всякакви теми са често и многократно посещавани. Потребителите сами генерират съдържанието и имат интерес постоянно да се връщат. Това прави форумите добра възможност за бизнес. Възможни са два начина за това: чрез писане на постове и чрез продажба на място, акаунт или мнение. Писането на постове например е подобно на писането на статии. Можете да потърсите обяви на новосъздадени форуми, които трябва да бъдат напълнени със съдържание с определена насоченост. Изисква се да пишете къси текстове и не са ви необходими кой знае какви умения за писане, но и заплащането не е много голямо. Понякога от вас може да изискат да създадете няколко на брой акаунта, които „уж” да разговарят един с друг, за да има движение във форума. Такива обяви се срещат под формата на обяви за работа в различни сайтове. Вероятно този тип „работа” би допаднал на някой с повече свободно време за губене и занимания в интернет.

Няколко възможности за допълнителни доходи

Осигурете си допълнителни средства, чрез писане на статии

Участие в конкурси – разполагате с интернет и свободно време. Ето един начин за печелене на материални и парични награди. Можете да отделяте по няколко часа или пълен ден, това зависи от вас и от вашата ангажираност с други дейности. Става въпрос за участие в конкурси, томболи, игри с награди и промоции. Всички тези конкурси са събрани за вас в специални сайтове от, където вие си ги избирате. За участието може да ви трябват снимки или просто малко съобразителност. Като добър помощен инструмент може да използвате Фейсбук профила си. Изпращате покани на ваши приятели и познати и техните аудитории, за да се включват или да гласуват. По този начин трупате точки и печелите парични и предметни награди. Това по-скоро е възможност да си запълвате времето като имате шанс да се сдобиете с някакъв бонус.

Вижте още: Как да правим пари онлайн с нулев бюджет

Пътувай и споделяй – за пътешественици и за всички, които просто обичат да пътуват, също има варианти за превръщането на тази страст в начин за изкарване на нещо допълнително. Има сайтове, които предлагат възможност да пишете статии, в които да разкажете за своите впечатления за местата, които сте посетили и където сте отсядали, както и да споделяте снимки. За тази информация, която ще представите на потребителите им, те ще ви заплащат. Всяка една полезна информация във връзка с туризма е подходящо съдържание за там. Можете да потърсите инфо за такива сайтове в Google или във форуми с такава тематика. Повечето са чуждестранни, но съществуват и български такива.

Всичко е въпрос на избор и на желание за експеримент.

Гост автор: Ралица Петкова