Възрастта – просто едно число

Дали осъзнаваме това на време?

13.09.2017

Какво е възрастта? Дали човек се замисля върху това, че всъщност възрастта е просто едно число? Да, това е така.

Възрастта е просто едно число. Но дали осъзнаваме това навреме?

Възрастта като понятие – когато кажем, че сме на определена възраст, например на двадесет – мислим, че сме млади и животът е пред нас. Можем да постигнем всичко и е само въпрос на избор какво ще направим и накъде ще се насочим в професионален план, например. Къде искаме да живеем, какъв начин на живот искаме да водим. Накратко казано – животът е пред нас.

Когато кажем, че сме на тридесет – вече ни се иска да сме се ориентирали и да знаем точно накъде вървим и какво искаме да постигнем в живота.

Когато сме на четиридесет – вече сме си стъпили здраво на краката и сме постигнали това, за което сме си мечтали, когато сме били на двадесет. Работили усилено, за да го постигнем, когато сме били на тридесет.

Когато сме на петдесет вече се радваме на това, което сме постигнали в живота. Но и вече започваме да изпитваме носталгия към това, което сме имали и това, което не сме успели да направим. Тайничко се чудим дали това е било всичко, на което сме били способни да постигнем до дадения момент от съществуването си.

Възрастта - просто едно число

Нашата възраст е просто едно число

Когато сме на повече от петдесет – започва да се заражда страх от това, което следва да ни се случи и да се надяваме, че ни очакват само хубави моменти с любимите ни хора.

Нашата възраст е просто едно число – дали сме на двадесет, тридесет, четиридесет, петдесет или повече, зависи изцяло от нас самите, тъй като е много важно на колко години всъщност се чувстваме.

Може да сме на двадесет и да се чувстваме на повече. Но може да сме на петдесет или повече години, и въпреки това да се чувстваме като на двадесет. Това зависи изцяло от нас самите. Това е изборът, който ние правим сами и никой не може да ни помогне или пък да ни отнеме.

Ако сме на двадесет и мислим отрицателно и не виждаме хубавите събития, които не се случват, това е нещо, което трябва сами да променим.

Ако сме на петдесет, но имаме позитивни мисли и желание за живот, има ли значение изобщо, че вече не сме по-млади, отколко би ни се искало? Това е без значение, ако желанието за живот и мечтите, които имаме са по-силни от едно число.

Нека живеем така, все едно понятието „възраст“ просто не съществува.

Етикети:

За автора

Теодора Тенев

Казвам се Теодора Тенев, на 27 години. Завършила съм специалност ,,Маркетинг" в Русенския университет ,,Ангел Кънчев". Обичам да чета и пиша и това са едни от любимите ми занимания, които ме правят истински щастлива. Освен да пиша статии, до момента съм написала и книга, която се казва ,,Игрите на съдбата". Искам да се развивам в насока, която да може да ми позволи да пиша за неща, които ме вълнуват и искам да се докосна до хората чрез текстовете, които пиша.