WalkCar – устройство за електрическа мобилност

Поредното иновативно изобретение, което превзема ежедневието ни

10.08.2015

Докато светът умува над следващата най-умна джаджа за придвижване из града, един японски изобретател вече представя своята WalkCar.

WalkCar – устройство за електрическа мобилност. Придвижването из града вече няма да е същото

С размер и форма на лаптоп, това умно устройство може да се побере в раница или чанта за лаптоп. За да го ползвате, просто го извадете и стъпете на него. От там нататък всичко зависи от движенията на тялото ви. WalkCar се движи, завива наляво или надясно, спрямо движенията на тялото на човека, който е отгоре. Конструкцията е алуминиева и се задвижва от литиеви батерии.

WalkCar - устройство на електрическата мобилност

Снимка: http://www.dailytimesgazette.com/

Името на изобретателя е Kuniako Saito, от Япония.

“Мислех си ‘какво, ако бихме могли просто да носим транспорта в раниците си, не би ли означавало, че ние винаги ще имаме свой транспорт с нас?”, казва Saito за Reuters.

Гледайки WalkCar в действие виждаме, че устройство има мощност да изкатери стръмни хълмове, да бута друг човек в инвалидна количка и дори да навигира през препятствия. Друг е въпросът, че изисква солидна способност да се балансира върху малката платформа. Единственият недостатък на WalkCar изглежда е силният звук, който моторът издава по време на експлоатация.

Вижте още: Luna – умното легло

На цена от 100 000 японски йени (около $800), устройството се очаква да бъде готово за пускане в обществото през пролетта на 2016 година.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP.
Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.