Wikipedia с нов интерфейс

WikiWand ще предложи на потребителите на Wikipedia изцяло нов дизайн

11.08.2014

WikiWand успя да привлече $600,000 от ангел инвеститор (angel inevestor) Saar Wilf, за да предложи на потребителите на Wikipedia изцяло нов интерфейс.

Сайтът е един от десетте най-посещавани в световен мащаб и е важен източник на информация за  всякакви въпроси и теми. Въпреки популярността си обаче интерфейсът му не е сменян от далечната 2001 година, откакто е създаден.

Wikipedia с нов интерфейс, благодарение на WikiWand

WikiWand иска да поправи това, чрез своите браузър екстеншъни, които са налични за Firefox, Chrome и Safari. Интерфейсът може да бъде достъпен и през сайта на WikiWand.

Вижте още: Създайте най-добрата възможна уебсайт структура

Инвеститорът Wilf, който наскоро продаде компанията си Fraud Services на Paypal, ще бъде председател на WikiWand.

„Не виждаме никаква логика в това, петият най-популярен сайт в света, който се използва от половин милиард души, да има интерфейс, който не е актуализиран от десетилетие.“, казва съоснователят Lior Grossman.

Wikipedia с нов интерфейс - WikiWand

Интерфейсът, предлаган от WikiWand в много по-лесен за употреба

„Интерфейсът на Wikipedia е труден за употреба. Големи блокове от ситен текст, трудно за четене, лишен е от всякаква използваемост.“

Визията предлагана от WikiWand включва снимки, галерии, подобрена навигация, динамични блокове от съдържание, по-улеснен достъп до статиите, превюта на линковете, когато минете с мишката върху тях и много по-лесен за четене шрифт.

Вижте още: 11 Основни принципа при UI/UX дизайна

В бъдеще, компанията планира да печели чрез интегриране на насочени реклами за учебници, статии и упражнения, и заяви, че ще дари 30% от печалбата си за Wikipedia. Компанията ще използва новото си финансиране, за да се подобри WikiWand за интернет и да започне IOS и Android приложения.

Източник: techcrunch.com

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.