Windows Blue в края на годината

Новата актуализация на Windows 8 е с кодово име „Blue”

12.05.2013

Windows Blue е реален и ще бъде готов до края на тази година

Тами Релър – главният маркетинг и финансов мениджър на Microsoft потвърди, че новата актуализация на Windows 8 е с кодово име „Blue” и ще се вслушва внимателно в отзивите на клиентите си, за да могат да бъдат отстранени всякакви проблеми свързани с него и да бъде лесно достъпен до всички.

Вижте още: Защо Microsoft реши да “убие” XP

Microsoft има три основни стълба:

– Развитие на Windows 8 за докосване.
– Посрещане обратна връзка с клиентите.
– Подкрепа за нови форм фактори, по-специално 7 и 8-инчов екран размери.

Тази последна точка е може би една от най-значимите, тъй като до момента производителите се сблъскаха с големи технически пречки за създаването на малък екран на Windows 8 устройства. Освен по-малки размери на екрана, Windows Blue ще подкрепи предстоящия на Intel Core (Haswell) и атом (Bay Trail) процесори, както и нови ARM – базирани чипове от Qualcomm (Snapdragon 800) и Nvidia (Tegra 4). Релър споделя,че Microsoft ще започне да предлага информация през следващите седмици.

Windows Blue ще бъде факт!

ARM – базирани чипове от Qualcomm

Въпреки, че Windows 8 е със сигурност една стъпка в правилната посока за Microsoft, следващото поколение на операционната система също е изключителна промяна за много потребители. Microsoft също обяви, че вече са продадени над 100 милиона Windows 8 лицензи. Това означава, че след шест месеца Windows 8 ще се продава наравно с Windows 7, който също удари над 100 милиона лицензи в шестмесечен период.

Windows шефа Джули Ларсън – Грийн вече обяви в „Wired”– бизнес конференция, че Microsoft ще пусне визуализираща версия на Windows Blue следващия месец. Освен това, тя разкри, че Windows 8 потребителите, които планират да преминат към Windows Blue (известен още като Windows 8.1), ще могат да намерят ъпгрейда в Windows Store.

Windows Store

Windows Store

Никакви други подробности не бяха предоставени за този предстоящ ъпгрейд към Windows, но Microsoft ръководителите намекнаха, че бутона Start може да бъде част от Windows Blue, под някакъв начин, форма или вид. Някои от тях предполагат, че бутона Start ще действа само като обикновен пряк път към нововъведения – Start Screen. Вътрешни източници също са посочили, че Redmond обмислят въвеждането на нова опция, която ще позволи на потребителите да пропуснат Screen Start и да заредят директно на работния плот.

Етикети:

За автора

Христина Розова

Здравейте, казвам се Христина и съм редактор в Списание VIP. Обичам да комуникирам, да се запознавам с различни хора и да обменям ценна информация, която намирам за полезна. Работата в списанието ми носи не само наслада, но и нови знания всеки ден. Пиша статии за красота, иновации, филми, музика и като цяло развлекателната секция. Вярвам, че една добра идея може да се развие без пари, дотолкова, доколкото срещнеш хора, които я разбират и подкрепят. Изключително ми е приятно да работя в млад и амбициозен екип, който е изпълнен с креативност и идеи и се надявам да растем с всеки изминал ден. Пожелавам на всички да не спират да мечтаят и да правят всичко по силите си, за да постигнат целите си, защото именно в това се крие смисълът на живота.