Wiz Khalifa с 1 милиард гледания

В YouTube

16.10.2015

Wiz Khalifa и видеоклипът му към хита “See You Again” направиха голям пробив тази седмица, превръщайки се в десетото видео с над 1 милиард гледания в YouTube.

Wiz Khalifa с 1 милиард гледания на видеото “See You Again”

За 184 дни, “See You Again” е вторият по бързина клип, който удря 1 милиард в историята на YouTube (след “Gangnam Style”) и е най-бързо изстрелялия се за изминалата година.

Khalifa и Charlie Puth отдадоха почит към покойния актьор Paul Walker, което изглежда е и причината за все по-ускореното гледане на видеоклипа.

Wiz Khalifa с 1 милиард гледания

youtube.com

Издадено през април тази година, това е първото по рода си рап / хип-хоп видео, което достигна един милиард гледания в YouTube.

В продължение на десет години, Billion View Club клуб е един от най-ексклузивните кръгове в YouTube, но през 2015 г., нещата се промениха.

В началото на миналия юни, само две клипчета са достигнали това число. Но само за последните шест месеца, осем допълнителни видеоклипове, вече са го достигнали.

Това са клиповете, които са подредени по гледания в график, показващ траекторията на тези видеа през последните пет години.

Етикети:

За автора

Божана Паскалева

Здравейте. Аз се казвам Божана Паскалева на 29 години съм от София. Любовта към музиката, ми е още от ранна детска възраст. Писането и журналистиката, ме откриха по-късно и то случайно. Преди съм писала 6 години новини, за хип-хоп сайта - hiphop24.org. От там тръгна всичко, а сега смятам в бъдеще, да запиша да уча журналистика. В списание VIP пиша предимно за музика и всичко актуално за нея. За себе си мога да кажа, че много обичам да чета и пиша, а ако това е на фона на хубава музика, думите ми се леят, като изведро. Музиката е голямата ми муза. Гледам положително на живота, и искам да постигна амбициите си. Вярвам в това, че всеки има силата да осъществи мечтите си, стига истински да вярва в тях, и да не се отказва лесно. А аз самата мога да кажа, че не се отказвам лесно.