Ин и Ян баланс в живота

Какви са ползите от следването на принципите на баланса

28.09.2015

Тези дни, много хора търсят начини за оптимизиране на здравето си и се опитват да водят по-пълноценен живот. Ако това е и вашата цел, то е важно да знаете, че изучаването на това как да се поддържа баланса на ин и ян може да ви помогне да реализирате вашата цел. Въпреки, че определението е широко, принципът на ин и ян включва идеята, че всяко същество се състои от противоположната и взаимно допълващата си енергии.

Ин и Ян баланс в живота – как да го постигнем

Женската форма на енергия е позната, като ин, докато мъжката се нарича ян. Ин е интуитивен, емоционален аспект на нашата природа. Той се стреми към реализация чрез творчески начинания. От друга страна, ян е аспект на нашето същество, което внимателно анализира, планира и мисли. Тези две дружества представляват две части на едно цяло, които никога не могат да бъдат разделени. Заедно, те представляват нашия кръг на живота.

Въпреки, че Ин и Ян правят чудеса, когато са в равновесие, разминаването на тези енергии може да доведе до чувство на вътрешен конфликт и болести. От друга страна, поддържането на баланса на ин и ян може да доведе до извънредна производителност и холистично здраве. За щастие, има много начини да се постигне и поддържа този деликатен баланс, два от които сме разгледали по-долу.

1.. Йога

От една страна, йогата изисква от участниците да се свържат с тялото си по интуитивен и емоционален начин. В същото време, йогата изисква и да се мисли по логичен и структуриран начин, за завършване на физическите движения с уравновесеност и прецизност.

Ин и Ян баланс в живота

pixabay

2.. Медитация

В допълнение към практикуването на йога, медитацията също е чудесен начин да се запази ин и ян баланса. Тя помага за поддържане на връзката между ума и тялото чрез дейности, като регулиране на дишането.

Ползите от поддържането на баланса ин и ян

Институтът EOC отбелязва някои от ползите, които ни носи баланса:

• Вътрешен мир

• Намалена тревожност

• Силно чувство на идентичност

• Засилена интуицията

• Повишено творчество

•Дълбоко чувство на удовлетвореност и цялостност

 

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.