YouTube ще финансира „позитивни“ видеоклипове

5 милиона долара за видеа

02.02.2018

Миналата седмица YouTube обеща да похарчи 5 млн. долара тази година за финансиране на видеоклипове, които популяризират положителни социални послания.

В блог публикация, ръководителят на публичната политика на YouTube Juniper Downs заяви, че компанията, която е собственост на Google, ще използва парите за разширяване на програмата Creators for Change. Тази програма, която стартира през 2016 г., подкрепя YouTube потребители, които се занимават със социални проблеми и насърчаване на осведомеността, толерантността и съпричастността по техните канали.

YouTube ще финансира „позитивни“ видеоклипове

„Ще ангажираме повече създатели в програмата, ще предоставим на по-широката общност на YouTube нови инструменти и образование за това как да създадем промяна. Ще дадем повече възможности на младите хора да използват гласовете си, за да насърчават положителните социални послания“, пише Juniper Downs. Като част от усилията, компанията планира да предостави подкрепа за продукцията и маркетинга „на разнообразни гласове, използващи силата и мащаба на YouTube по новаторски и положителни начини“. Получателите на средствата ще бъдат обявени „през следващите месеци“.

„Видеото е мощно средство за отваряне на умовете към нови перспективи и споделени преживявания“, пише още Downs. „И ние мислим, че Creators for Change през 2018 г. ще достигне и ще вдъхнови дори по-голяма аудитория.“

Залогът е вследствие на противоречията по видеото „Самоубийствена гора“ в YouTube на звездата Лоугън Пол, което предизвика сериозни реакции онлайн. Видеото, което изглежда е показало мъртво тяло в японската гора Аокигахара, известна още като „самоубийствена гора“, оттогава е премахнато.

„Самоубийството не е шега“, пише YouTube в Twitter. Компанията каза, че предприема стъпки, за да „гарантира, че подобно видео няма да се разпространява отново“.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.